​Batman İl Sağlık Müdürlüğü: Madde kullanımına karşı sağlıklı bir nesil için çalışmalıyız

​Batman İl Sağlık Müdürlüğü: Madde kullanımına karşı sağlıklı bir nesil için çalışmalıyız

​Batman İl Sağlık Müdürlüğü Yeşilay Haftası nedeniyle sigara, alkol ve diğer tüm bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Batman İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, her yıl Mart ayının ilk haftası olan 1-7 Mart’tın Türkiye'de "Yeşilay Haftası" olarak kutlandığını hatırlattı.

Türkiye’de ve dünyada tütün, alkol ve uyuşturucu madde alım oranlarının hızla arttığına ve maddeye başlama yaşlarının gittikçe düşmekte olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Yeşilay Haftası; ülkemizin de önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan ve bağımlılık yaptığı bilinen sigara, alkol ve diğer tüm bağımlılık yapıcı maddelerle mücadeleyi içermektedir. Bilimsel ve teknolojik gelişmelerin gittikçe hızlandığı ve teknolojinin aynı hızla günlük yaşamımıza girdiği bu dönemlerde cep telefonları, bilgisayarlar ve internet teknolojilerinin yaşamımızda vazgeçilmez yeri ve önemi vardır." denildi.

"Sağlıklı nesiller için çalışacağız"

Açıklamada, "Bununla birlikte teknolojinin sorunlu kullanımının kişilerin özel hayatını en çok da eğitim ve meslek hayatını olumsuz etkilemesi kaçınılmazdır. İnternet ve teknoloji bağımlılığı diğer bağımlılıklarda olduğu gibi kişinin bağımlısı olduğu teknolojik ürüne ulaşamadığında yoksunluk yaşadığı bir durumdur. Yeşilay haftasında amaç, özellikle genç nesiller olmak üzere halkımızın alkol, sigara ve madde bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlamaktır. Toplumun sağlık kalitesinin yükseltilmesi, sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerden uzak sağlıklı nesillerin yetiştirilebilmesi için yürütülen çalışmalarımız, eğitimlerimiz ve desteğimiz bütün hızıyla devam etmektedir." ifadelerine yer verildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler