Batman İŞKUR İl Müdürü Eviz: "10 bin 245 kadın işe yerleşti"

Batman İŞKUR İl Müdürü Eviz: "10 bin 245 kadın işe yerleşti"

Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Besim Eviz, yazılı açıklama yaparak kadın istihdamı ve üretime yönelik değerlendirmede bulundu.

2015-2020 yılları arasında kadın istihdamı verileri Eviz, "Kadın istihdamı, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma açısından büyük bir öneme sahiptir. Kadınlarımızın ekonomik güçlenme ve finansal okuryazarlığı artıkça sosyal kalkınmadaki payı da artmaktadır. 2015-2020 yılları arasında 10 bin 245 kadın iş sahibi oldu." diye konuştu.

Batman İŞKUR olarak kadın istihdamının artırılması ve geliştirilmesine büyük önem verdiklerini belirten Eviz, "Yaptığımız çalışmalar sonucunda 2015-2020 yılları arasında 10 bin 245 kadın işe yerleşti. Kurum olarak yaptığımız en önemli çalışmalardan biriside meslek edindirme kursları ve İŞBAŞI Eğitim Programlarıdır. Bu programlar düzenlenirken önemsediğimiz en önemli hususlardan biriside açılan programdaki kadın katılımcı sayısıdır. Son 5 yılda açılan 548 Mesleki Eğitim Kursunda 9 bin 587 kişiden yüzde 65’i yani 6 bin 170’i kadın katılımcıdır. Aynı şekilde açılan 4 bin 21 İŞBAŞI Eğitim Programına katılan 18 bin 764 kişiden 8 bin 933’ü kadın katılımcılardan oluşmaktadır." dedi.

Açıklamasının devamında Eviz şunları söyledi: "Görüldüğü üzere sadece bu veriler ışığında bile Batman kadınının ne kadar sosyal yaşamın ve çalışma hayatının parçası olduğunu göstermektedir. Kadın istihdamı ve projelerdeki yüzdelik oranlarına bakıldığında Batman'ın birçok büyük şehrin ilerisinde olduğu apaçık ortadadır. Bu yüzden art niyetli bazı kesimlerin kadınlarımıza yönelik suçlamalarına karşı şunu ifade etmek istiyoruz; Batman kadını edebiyle çalışkanlığı ile üretiyor, ya siz."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler