Batman İŞKUR’dan iş arayanlara önemli uyarı

Batman İŞKUR’dan iş arayanlara önemli uyarı

Batman’da 2 bin kişinin işe alınacağını belirten Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, kayıtların 11 Ocak tarihinde sona ereceğini duyurdu.

Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Besim Eviz, Batman merkez ve ilçelerinde 6 ay süreliğine kamu kurumlarında çalıştırılmak üzere 2 bin kişinin işe alınacağını belirterek, 7 Ocak’ta başlayan başvuruların 11 Ocak tarihinde sona ereceğini açıkladı.

Başvuruların internet üzerinden de yapılabildiğini aktaran Eviz, “Bilindiği üzere Batman il ve ilçeler dahil 2 bin kişi İŞKUR İl Müdürlüğümüz aracılığı ile çeşitli kamu kurumlarında 6 ay süre ile Toplum Yararına Programlarda istihdam edilecektir. Bu projelere merkezde İŞKUR İl Müdürlüğüne; ilçelerde kaymakamlıklara bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Hizmet Merkezlerinde veya www.iskur.gov.tr internet adresinden başvurular yapılabilecektir.” dedi.

Başvuru kayıtlarıyla ilgili bilgi paylaşan Eviz, “Başvurular 7 ile 11 Ocak tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihler arasında projelere başvuru yapmayan vatandaşların önceki kayıt işlemleri kabul edilmeyecektir. Başvuru şartları; erkekler için 36 yaştan gün almış olanlar ve yukarı yaş grubu, kadınlar için 28 yaştan gün almış olanlar ve yukarı yaş grubu şeklindedir. Katılımcıların tespiti basın huzurunda noterle kura çekilerek yapılacaktır.” diye konuştu.

İşe alım yerleri ise şöyle sıralandı: “İl Milli Eğitim Müdürlüğü 425, İl Müftülüğü 200, Batman Belediyesi 150, Batman Valiliği 140, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 65, İl Sağlık Müdürlüğü 60, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı 35, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 30, İl Özel İdare Müdürlüğü 20, Hasankeyf 100, Beşiri 115, Gerçüş 120, Sason 240 ve Kozluk 300."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler