Batman Kozluk'ta elektrik telleri anız yangınına neden oldu iddiası

Batman Kozluk'ta elektrik telleri anız yangınına neden oldu iddiası

Batman’da elektrik tellerinden çıktığı iddia edilen kıvılcım sonucu çıkan yangında 100 dönüme yakın alanda bulunan anız yandı.

Batman’ın Kozluk ilçesinde elektrik tellerinin rüzgârdan dolayı birbirine temas etmesi sonucu çıkan anız yangınında 100 dönüme yakın alan küle döndü.

Yangın, Kozluk Üçyol ova bölgesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; aşırı esen rüzgâr sonucu birbirine temas eden elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlar, hava sıcaklığının da etkisiyle yangına neden oldu. Kısa sürede anıza tutuşan yangın rüzgârın da etkisiyle geniş alana yayılmaya başladı.

Bu arada tarlalarında sulama yapan çiftçiler, durumu fark edip itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Yangının elektrik tellerinden kaynaklandığını belirten çiftçilerden Sezgin Eren, “Ben tarlada tütün sularken karşıda bulunan elektrik tellerinden kıvılcımların çıktığını ve bir süre sonra dumanların yükseldiğini gördüm. İtfaiye ekiplerini aradım ve kısa sürede gelip beraber söndürdük. Yangın, yaklaşık 100 dönümlük alanı küle çevirdi. Hamdolsun yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alındı ve büyük zarar vermesi önlendi.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler