Batman Kozluk'ta gezici okul öncesi öğrencileri karnelerini aldı

Batman Kozluk'ta gezici okul öncesi öğrencileri karnelerini aldı

Batman’ın Kozluk ilçesinde hizmet veren ‘Gezici Okul Öncesi’ öğretmenleri öğrencilerine ilk karnelerini verdi.

Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ‘Gezici Okul Öncesi’ uygulamasının minik öğrencileri ilk karnelerini bugün aldı.

Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve öğrenci sayısı 10’un altında olup grup oluşturacak kadar çocuk olmadığı için sınıf açılamayan kırsal yerleşim yerlerinde yaşayan çocukların okul öncesi eğitim almalarını sağlamak amacıyla Kozluk ilçesinde 45 öğrenciye, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde ‘Gezici Okul Öncesi’ uygulamasıyla eğitim verilmeye başlanmıştı.

‘’Amaç her çocuğun okul öncesi eğitimini alabilmesi’’

Okul öncesi öğrencilerine yönelik uygulamanın ilk meyvelerini karne dağıtımıyla birlikte aldıklarını söyleyen Gezici Okul Öncesi Öğretmeni Fadime Kesim, uygulamadaki asıl amacın, her çocuğun okul öncesi eğitim alabilmesi olduğunu söyledi.

Kesim, “Bugün, projemizin ilk meyvelerini aldık. Gerçekten çok güzel bir uygulama. 4 köye gidiyorum ve yanımda ayrıca yardımcı personelim var. Ayrıca aracımız ve şoförümüz de var. Her gün iki tane köyü dolaşıyoruz. Her sabah okulumuza geliyoruz. Burada 3 saatimizi tamamladıktan sonra diğer köylere gidiyoruz. Buradaki amaç her çocuğun okul öncesi eğitim alabilmesi.” dedi.

Veliler uygulamadan memnun

Bir sene sonra çocuklarını 1’inci sınıfa gönderecek olan veliler uygulamadan memnun olduklarını dile getirdiler.

“Ben bir anne olarak anasınıfının önemini çok iyi biliyorum.” diyen Müzeyyen Ekinci,  “Çünkü daha önce çocuklarımı okula gönderdiğim zaman okul öncesi eğitim görmedikleri için öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve bizler çok zorluk çekiyorduk. Anasınıfı eğitimi köyümüze geldiği için şimdi çok mutluyum. Çünkü çocuğum iyi bir eğitim alacak. Bu uygulamadan çok memnunuz. Darısı diğer köylerin başına.” ifadelerini kullandı.

“Ailelerle birlikte yürütüyoruz bu işi”

25 öğrenciye okul öncesi eğitim verdiğini belirten Aslanlı Köyü Gezici Okul Öncesi öğretmenlerinden Halide Seda Yılboğa, yaptıkları bazı etkinliklerle okul öncesi gelişim alanlarıyla ilgili çocukları desteklediklerini söyledi.

Yılboğa, “Gezici öğretmenler olarak okul öncesiyle ilgili bizim gelişim alanlarımız var. Yaptığımız etkinliklerle bu gelişim alanlarını desteklemiş oluyoruz. Bu uygulamadan ailelerimiz de çok memnunlar. Ailelerle birlikte yürütüyoruz bu işi. Çocuklar isteyerek ve severek geliyorlar. Etkinliklere katılımlar çok iyi.’’ şeklinde konuştu.

Öğrencilerin taşınması yerine öğretmenler taşınıyor

Söz konusu uygulamayla ilgili konuşan Kozluk İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Altuner, öğrencilerin taşınması yerine öğretmenin taşınması şeklinde başlayan uygulamadan velileri çok memnun ettiğini söyledi.

Altuner, “ ‘Gezici Anasınıf Öğretmenliği’ uygulamamızda; bir grup oluşturacak kadar çocuk olmadığı için sınıf açılamayan, nüfusu az ve dağınık kırsal yerleşim yerlerindeki çocukların okul öncesi eğitim almalarını sağlama imkânı veriyoruz. Bu sistemle 8 köyümüzde 45 anasınıfı öğrencimize eğitim vermeye başladık. Türkiye’de ilk defa fiili olarak uygulanan bu model ile gelecek sene birinci sınıfa başlayacak olan çocuklara eğitim veriliyor. Gezici öğretmenlerimize araç tahsis edildi ve bir de yardımcı personel verildi. Öğrencilerin taşınması yerine öğretmenin taşınması şeklinde başlayan uygulamadan velilerimiz çok memnun kaldı.” açıklamasında bulundu.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.