Batman Kozluk'ta köylerine hayvanlar için su göleti istiyorlar

Batman Kozluk'ta köylerine hayvanlar için su göleti istiyorlar

Yaşanan su sıkıntısından dolayı hayvanlarının susuz kaldığını belirten Batman’ın Kozluk ilçesi Yapaklı köyü sakinleri, su sorunlarının çözüme kavuşturulmasını bekliyor.

Yaşanan su sıkıntısından dolayı hayvanlarını 3-5 kilometre uzaklıkta bulunan Garzan Çayına götürmek zorunda kaldıklarını söyleyen Batman’ın Kozluk ilçesi Yapaklı (Beyikê) köyü sakinleri, hayvanları için köylerine su göleti yapılmasını istediler.

Hayvanlarını köyden 3-5 kilometre uzaklıkta bulunan Garzan Çayı’na götürmek zorunda kalan köylüler, hayvanlarının telef olmasından yakınıyor.

Garzan Çayı’nın kendilerine uzak düştüğünü aktaran köylüler, çaya gidiş gelişlerde hayvanlarının sakatlandıktan sonra kimi zaman telef olduğunu belirtiyorlar.

"Köyümüzde yapılacak gölet hayvanlarımızın su ihtiyacını karşılayacak"

Köylerine yakın bir derede yapılacak su göletinin hayvanların su ihtiyacını karşılayacağını söyleyen köylülerden Mehmet Erez, "Hayvanlarımız burada susuz kalıyor. Dere köyümüze çok uzak kalıyor ama bu dereye kadar gelmek zorunda kalıyoruz. Gelince de hayvanlarımız sakatlanıyor. Görüyorsunuz bu sıcakta köyden buraya kadar geldik. Hem hayvanlarımız mahvoldu hem de biz. Yetkililerden köyümüze yakın bir gölet ve gölete gidecek bir yol istiyoruz. Bu da kepçe işidir." dedi.

"Çocuklarımızın boğulmalarından korkuyoruz"

Köylülerden Abdulaziz Çavreş, "Köyümüze yakın bir gölet olmadığından hayvanlarımızı uzak ve yokuşlu yollarda götürüp getirmek zorunda kalıyoruz. Yaz aylarındayız ve herkes kendi çocuğuyla buraya gelme şansı bulamıyor. Çocuklarımız da aynı şekilde hayvanlarımızla birlikte gelip gölete giriyorlar. Her daim onlarla birlikte de olamıyoruz. Derenin suyu fazla olduğu için çocuklarımızın boğulmalarından korkuyoruz. Buradan yetkililerimize seslenmek istiyorum; hayvanlarımız 3-5 kilometre gidip gelmesinler ve bizler de bu kaygıları taşımayalım diye köyümüze yakın bir gölet yapsınlar." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler