Batman mevlid etkinliğine hazır

Batman mevlid etkinliğine hazır

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından Batman'da düzenlenecek olan "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğinin tüm hazırlıkları tamamlandı.

Batman'da bugün Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temasıyla gerçekleştirilecek etkinlik nedeniyle kentte adeta bayram havası yaşanıyor.

Etkinlik öncesi Peygamber Sevdalıları üyeleri tarafından etkinlik alanındaki tüm hazırlıklar tamamlandı. Peygamber âşıkları, saatler öncesinden etkinlik alanına gelmeye başladı.

Alanda "La İlahe İllallah Muhammed Resulullah" yazılı büyük Tevhid bayrakları asıldı. Ayrıca Kürtçe (Kurmancî-Zazakî) İngilizce, Türkçe ve Arapça dillerinde Batman Mevlid Alanı'na hoş geldiniz pankartı asıldı.

Alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından kentin 20 ayrı noktasından alana düzenlenen ücretsiz seferlerle vatandaşın etkinliğe gelmesi sağlanıyor.

Vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle yaklaşık bir kilometre mesafede araçlardan inerek, yaya olarak alana geliyor. Araçlar ise daha önce belirlenen noktalara bırakılıyor.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlikte Muhammed-i âşıklar, Batman Mevlid Alanı'nın etrafında kurulan polis kontrol noktalarından geçtikten sonra alana girebiliyor.

Programda 500 polis görev yaparken, Peygamber Sevdalıları tertip komitesi de yaklaşık bin kişilik bir ekip görevlendirdi. Bu görevliler alan içinde ve dışında hazır bulunuyor. Alana girişler sırasında polislerin yanı sıra Peygamber Sevdalıları tertip komitesinin görevlileri de koordinasyonu sağlıyor.

Etkinlik esnasında izdihamın yaşanmaması için kadın ve erkekler için alana ayrı giriş kapıları konuldu. Burada vatandaşların alana görevliler tarafından rahat bir şekilde girişleri sağlanıyor.

Etkinlik canlı yayınlanacak

Rehber TV'nin canlı olarak yayınlayacağı etkinliği, çok sayıda gazeteci takip ediyor. Canlı olarak yayınlanacak olan programın frekans bilgileri şöyle:

Satellite: TÜRKSAT 3A

Frekans:11626 Mhz

Symbol Rate: 2222

Polarizasyon: V

Fec: 5/6

Seyyar baz istasyonlarının yerleştirildiği etkinlik alanına kalabalık nedeniyle dev bir ekran da kuruldu.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından alanda kurulan çadırlarda kermesler açıldı.

Alanda sağlık sorunları için Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye derneklerden SAĞ-ÇEV tarafından sağlık çadırı kuruldu. Etkinlik alanında 2 ambulans, 4 doktor, 25 sağlık memuru ve 20 hemşire hazır bulunuyor. Ayrıca, çocuk kayıplarına karşı da alanda bir çadır kuruldu.

Peygamber Sevdalıları Platformunun tertip komitesi tarafından halka dağıtmak için alana çok sayıda su taşındı. Etkinlik öncesi toplanan halka Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Atsat, Burhaneddin Cebba, Rehber İlahi Grubu sanatçılarından Ömer Güneş, Veysi Hiçyılmaz Peygamber Sevdalıları Erkek ve Kız İlahi grubunun seslendirdiği marş ve ilahiler dinletiliyor.

Hatırlanacağı üzere; Peygamber Sevdalıları Platformu, Batman'da yapılacak "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği için aylar öncesinden hazırlık yaptı. Türkiye genelinde Siyer Sınavları düzenlenip, salâvat kampanyası başlatıldı. Platform tarafından, etkinlik kapsamında kentte her eve Özkan Yaman’ın kaleme aldığı “Peygamber’den (sav) Dersler (63 Hadis-i Şerif)” adlı hadis kitabı dağıtıldı. İlin farklı noktalarına çok sayıda stant kurularak, halk güllerle etkinliğe davet edildi.

Batman'ın neredeyse her cadde ve kavşağı Türkçe, Kürtçe ve Arapça yazılarla Hazreti Muhammed'i (sav) öven brandalarla süslendi.

Son olarak Cuma, Cumartesi ve Pazar olmak üzere 3 gün boyunca halk, anons araçlarıyla etkinliğe davet edildi.

Program akışı açıklandı

Öte yandan; saat 13.30'da başlayacak “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği program akışı açıklandı.

İşte, "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temasıyla düzenlenecek etkinliğin program akışı:

-Kur'an-ı Kerim Tilaveti

-Mevlid-i Şerifin okunması

-İlahi ve marşların seslendirilmesi

-İlahi ses sanatçılarının canlı performansı

- Âlim, Mütefekkir ve Şair Molla Beşir Varol’un Kürtçe konuşmaları

-Peygamber Sevdalıları Platformu adına Platform Koordinatörlerinden Nurettin Teymur’un, “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğinin mesajını içeren 10 maddelik metni okuması

-İttihad-ul Ulema Yönetim Kurulu Üyesi Molla Mehmet Ali Altun’un Türkçe konuşmaları

-Dua İttihadul Ulema Yönetim Kurulu Üyesi Molla Abdurrahman İçlek

-Şiir dinletisi Yunus Emiroğlu

-Minik Peygamber Sevdalılarının şiiri ve halka seslenişi ve kapanış olacak. (Mehmet Sait Çelik – İLKHA) 










































 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler