Batman Sason Yuvalar ve Altındere köyü kutlu doğum etkinliği 2017 foto

Batman Sason Yuvalar ve Altındere köyü kutlu doğum etkinliği 2017 foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman’ın Sason ilçesine bağlı Yuvalar ile Altındere köylerinde ortak Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) organizasyonunda, Batman'a bağlı köy ve beldelerde düzenlenen Kutlu Doğum programları sürüyor.

Sason ilçesine bağlı Yuvalar (Sorexbê) ile Altındere (Tizze) köylerinde ortak olarak "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği köy sakinlerinin katılımıyla saat 13.30'da yapıldı. Etkinlik, Altındere köy imamı Hayrettin Avcu'nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından Köy-Der Rehber Mevlit Grubundan Fesih Tekin, Vedat Yavuz ile Murat Güneş'in okuduğu mevlidi ile devam eden etkinlikte, mikrofonu alan ilahi sanatçılarından Nimetullah Karadeniz, Vedat Yavuz, Fesih Tekin, Mehmet Şirin Orakçi, Mücahit Çelik ve Piyanist Yusuf Şengül Hz. Muhammed'i (sav) konu alan ilahiler seslendirdi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Abdulbari Çelik, Hz. Muhammed'in güzel ahlak ve adaletli yaşantısından bahsederek, Hz Muhammed'e olan saygının ve muhabbetin boşa gideceğini söyledi.

Hz Muhammed'e olan muhabbetten doğan cefa ve eziyetin boşa gitmeyeceğini belirten Çelik, "Her kim ki Hz. Muhammed'e iman ederse, hürmet ederse, O Peygamberin davasına ve O'nu sevenlerine yardımcı olursa, O Peygamberle indirilen Kur'an-ı Kerim'e tabi olursa onlar kurtuluş ehlidirler. Onlar cehennem azabından azat olacaklar. Onlar dünyanın dert ve kederlerinden de kurtulacaklar. Allah (cc) bu kainatı nasıl hak ile yaratmışsa, Mereto Dağını nasıl hak ile yerleştirmişse Hz. Muhammed Mustafa'yı da (sav) hak ile gönderdi. Peygamber Efendimizin peygamberliği tesadüf ve tevafuk değildir. Allah Hz. Cebrail'e emanet verdi ve o emaneti Muhammet Mustafa'ya (sav) götürdü."dedi.

Hz Muhammed'in takipçileri hiçbir zaman kaybetmeyeceklerini ifade eden Çelik, "Hz. Muhammed'e (sav) kim elini verdiyse, onun eline elini verdiyse ve onun elbisesine yapıştıysa  Allah onlara izzet verdi. Allah onlara şeref, rütbe, dünya ve ahret verdi. Aziz Peygamberin aziz sevdalıları bu kıyamet sabahına kadar devam ediyor. Kim Peygamberin davasına ve sünnetine yapışırsa O'nun davasıyla dava sahibi olursa Vallahi onun ahreti boş kalmaz. Vallahi O'na sırt çevirenler ve düşmanlık edenler dünya ve ahretleri yıkılır. Hiç bir şey onların eline geçmez." şeklinde konuştu.

Konuşmadan sonra Sason Rahmet Pınarı Derneğinden bir grup kız çocukları Hadis-İ Şerif şileni yaptı. İlahi Sanatçıları tarafından seslendirilen ilahilerin ardından etkinlik, Sason Rahmet Pınarı Derneği Yönetim Kurul Üyesi Naif Seyidoğlu, bir konuşma yaparak Peygamber Sevdalıları Platformu'na teşekkür etti.

Etkinlik Köy-Der Başkanı Molla Murat Güneş'in yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA



































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler