​Batman semt pazarı esnafından HDP'li belediyeye tepki

​Batman semt pazarı esnafından HDP'li belediyeye tepki

​Batman’da kayyım döneminde açılan kapalı semt pazarında 3 yıllık yaptıkları sözleşmenin HDP’li belediye tarafından tek taraflı feshedilmek istendiğini belirten esnaf, mağduriyetini dile getirdi.

Geçtiğimiz yıl kayyım dönemine ait Batman Belediyesi tarafından yapılan ve Batman’a kazandırılan Gültepe Mahallesi’nde bulunan Kapalı Semt Pazarı esnafı, HDP’li belediyenin kendilerini mağdur etmeye çalıştığını belirtti.

Kapalı Semt Pazarında şarküteri ürünleri satan Esat Avşar, 2 yılı aşkın bir süre sözleşmeleri bulunmalarına rağmen belediyenin tek taraflı sözleşmelerini feshedip kendilerini pazardan çıkarmak istediğini belirtti.

Avşar, semt pazarından çıkmaları halinde mağduriyetlerinin katlanacağını söyledi.

Belediyenin bu karardan vazgeçmesi gerektiğini aktaran Avşar, kendisi gibi çok sayıda esnafın olduğunu, fakat işlerinin olmaması nedeniyle diğer esnafın çıkıp, pazarda bir tek kendisinin kaldığını kaydetti.

Sözleşmeleri devam etmesi nedeniyle işyerlerinde olmadıkları halde iflas eden tüm esnafın kiralarının hesaplandığını, buna rağmen belediyenin mağduriyetlerini gözetmeden sözleşmelerini tek taraflı feshetmek istediğini vurgulayan Avşar, pazardan çıkarılması halinde büyük bir mağduriyet yaşayacağını belirtti.

"Büyük umutlarla buraya geldik"

Bu davranışıyla belediyenin sosyal belediyecilik anlayışından uzak bir tavır sergilediğini dile getiren Avşar, seslerinin duyulmasını istedi.

Belediyenin, pazarın tanıtımını yapmadığından dolayı iş yapamadıklarını, bu yüzden 21 esnafın dışında bir tek kendisinin pazarda tutunmaya çalıştığını belirten Avşar, "Buradan çıktığım zaman elimdeki eşyaları ne yapabilirim? Kiraların yüksek olması, yeterince ilgi olmaması ve tanıtılmadığından dolayı esnaf iflas edip çıkmak zorunda kaldı. Bir sene açık olmasına rağmen milletin yüzde 60’ı burayı bilmiyor." dedi.

"Tek taraflı sözleşmemiz feshedilmek isteniyor"

Konuşmasının devamında Avşar, şunları söyledi: "Aylık belediyeye bin 475 TL kira ödüyorum. Çoğu esnafımız eşlerinin kolundaki bilezikleri satarak ayakta kalmaya çalıştı. Bilezikler bitince mecburen esnaflar çıkmak zorunda kaldı. Yeni belediye başkanını ziyaret ettik ve buranın tekrar canlandırılmasını talep ettik. Ama belediye tek taraflı sözleşmemizi feshetmek istiyor. Şu anda ne yapacağımı bilmiyorum. 3 yıllık sözleşme yapmışım, çıktığım takdirde mağduriyetimi nasıl giderecekler?"

"Mağduriyetimizi gidersinler"

Mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini kaydeden Avşar, "Esnaf kardeşlerimizin mağduriyetlerinin gidermelerini istiyoruz. En azından kimse mağdur olmasın. Kiralarını ödeyemeyen arkadaşlarımız var. Kiralarının alınmamasını istiyoruz. Belediye bizi buradan çıkarıp başka esnafı bizim yerimize koyarsa biz esnaflar çok mağdur oluruz. Bu yapılmaması lazım. Burası faaliyete girecekse de eski esnaf çağırılıp öncelik hak onlara tanınmalıdır. Bizi çıkaracaklarsa da mağduriyetimizi gidersinler." ifadelerini kullandı.

Belediyeden açıklama

Konu hakkında İLKHA'nın görüştüğü Batman Belediyesi yetkilileri ise şu an esnafın sözleşmelerinin feshi ile ilgili herhangi bir kararın veya fesh durumunun olmadığını, kapalı olan iş yerlerinden ve mağdur olan esnaftan kira alınmaması için görüşmelerin gerçekleştirildiğini belirtti.

İLKHA

​Batman semt pazarı esnafından HDP'li belediyeye tepki

​Batman semt pazarı esnafından HDP'li belediyeye tepki

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler