Batman TEKSİAD Başkanı Öztürk: "Tekstil sektörü durma noktasında"

Batman TEKSİAD Başkanı Öztürk: "Tekstil sektörü durma noktasında"

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus'u Türkiye'de diğer birçok sektör gibi tekstil sektörünü de olumsuz yönde etkiledi.

Batman Tekstil Sanayi İşadamları Derneği (TEKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Öztürk, yaptığı açıklamada, üretimde olan siparişlerin iptal edildiğini, bu durumun tekstil sektörünü durma noktasına getirdiğini söyledi.

Yetkililerin desteğini beklediklerini ifade eden Öztürk, "Bu zorlu süreçte tekstil sektörün ayakta kalabilmesi için; tüm tekstil çalışanlarını kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneğinin kapsamının genişletilmesini ve başvuru şartlarının yeniden revize edilmesini istiyoruz. İşverenlerin tüm vergi ve SSK borçlarının dondurulmasını, İŞKUR desteği alan işverenlerin İŞKUR’la yaptıkları istihdam taahhütlerinin altına düşülmesinden dolayı oluşabilecek durumlarda işverenlerin mağdur edilmemesini istiyoruz." dedi.

B zorlu süreçte bile DEDAŞ'ın bazı üretici firmaların elektriğini kestiğini belirten Öztürk, "Bu yanlıştan bir an önce vazgeçilmesi, işverenlerin elektrik, doğalgaz ve benzeri ödemelerinin ertelenmesini, kirada olan işverenlerin kiralarının mülk sahipleri tarafından ertelenmesi veya üretime ara veren kiracı işverenlerden kira alınmamasını talep ediyoruz. Yaşanan bu zorlu süreçte üretime devam işverenlerimizin virüse karşı işyerlerinde dezenfekte ve hijyen çalışmalarını yaptığı, bu çalışmayı yapmayan işverenlerimizin de virüsün yayılmaması için tüm önlemleri alması konusunda takipçi olacağımızı bilmelerini isteriz." diye konuştu.    

Açıklamasının devamında Öztürk şunları söyledi: "Gerek ülkemizde ve gerekse global olarak bu salgından dolayı oluşan koruyucu ekipman (tulum, maske vb.) ihtiyacı herkesçe bilinmektedir. TEKSİAD olarak bu süreci atlatabilmek ve üretimi durdurmamak için oluşan malzeme ihtiyacını karşılamak için bu malzemeleri üretmeye talibiz. Tekstil kapasitemiz bu ihtiyacı karşılayabilecek güçtedir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler