Batman Umut Kervanı Suriye'ye de umut oldu

Depremin ilk gününden beri gece gündüz çalışarak Türkiye'deki deprem bölgesine çok sayıda yardım tırı gönderen Batman Umut Kervanı, kardeş yardım dernekleriyle birlikte bu kez Suriye'deki depremzedeleri de unutmayarak bir yardım tırı gönderdi.

Batman Umut Kervanı, Avrupa Yetim-Eli, Yetimler Vakfı ve İHO EBRAR'ın depremzedelere yönelik birlikte organize ettikleri yardım faaliyetleri yoğun bir şekilde devam ediyor.

Türkiye'deki deprem bölgelerine çok sayıda yardım malzemesi gönderen kardeş dernekler, son olarak depremden büyük zarar gören Suriye'ye de bir tır dolusu insani yardım malzemesi gönderdi.

Suriye'de depremden zarar gören kardeşlerine de yardımcı olmak için kollarını sıvadıklarını belirten Batman Umut Kervanı gönüllüsü İsmet Ökmen, Suriye'ye ilk yardım tırlarını gönderdiklerini söyledi.

İsmet Ökmen

"Mağdur olan halkımıza yardım etmeye çalışıyoruz"

Suriye'ye yönelik yardım çalışmalarının devam edeceğini vurgulayan Ökmen, "5 gün önce bölgemizde yaşanan deprem faciasından sonra Batman Umut Kervanı, Avrupa Yetim-Eli, Yetimler Vakfı ve İHO EBRAR olarak depremde mağdur olan halkımıza yardım etmeye çalışıyoruz. Şimdiye kadar 13 insani yardım tırımızı deprem bölgesindeki muhtaç ailelerimize gönderdik. Şimdi de Suriye'deki deprem bölgesinde kalan ailelere temel gıda maddelerinden oluşan bir tırımızı yolcu ediyoruz." dedi.

"Mağdurlara sahip çıkacağız"

Hayırseverlerin desteklerini sürdürmelerini isteyen Ökmen, şöyle devam etti:

"Yardım tırımız Diyarbakır'dan Suriye'ye gidecek öbür tırlarla beraber konvoy halinde Suriye'deki muhtaç ailelere ulaşacaktır. Bu konuda bizlere destek veren bütün hayırseverlerden Allah razı olsun. Deprem bölgelerine lazım olan en önemli ihtiyaçlar temel gıda maddeleri, su ve çadırdır. İnşallah aynı şekilde Umut Kervanı, Avrupa Yetim-Eli, Yetimler Vakfı ve İHO EBRAR olarak mağdur ailelerimize ulaşmaya çalışacak ve sahip çıkacağız. Allah hayırseverlerden razı olsun. Desteklerinin devamını diliyoruz."(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.