Batman Üniversitesi down sendromlularla buluştu

Batman Üniversitesi down sendromlularla buluştu

Down sendromlu çocuklarla bir araya gelen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, down sendromlu çocukların engelli olarak değil, herkesten fazlası olan melekler olduğunu söyledi.

Batman Üniversitesi Sosyal Araştırmalar ve Aktiviteler Topluluğu’nun organize ettiği “Batman Üniversitesi Down Sendromlu Meleklerle Buluşuyor” isimli bir program düzenlendi.

Merkez Kampüs konferans salonunda düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, Down Sendromlu Melekler Okulu Müdürü Aysun Benice, down sendromlu çocuklar ve aileleri ile öğrencileri katıldı.

Down sendromlu çocukların engelli olarak değil, herkesten fazlası olan melekler olduğunu belirten Rektör Durmuş, “Down sendromlulara yönelik farkındalık oluşturmak için üniversitemizin yaptığı önemli ve anlamlı bu güzel etkinlikte emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Hayatımızın bir parçası olan bu meleklerimiz için elimizden geleni yapmalıyız. Onları koruyup kollamalı ve toplum olarak başarılarıyla gurur duymalı onları teşvik etmeliyiz.” dedi.

Kokteyl ve animasyon gösteriminin ardından down sendromlu çocuklar programda gönüllerince eğlendiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.