Batman Üniversitesi’nde tekstil bölümü açılması talebi

Batman Üniversitesi’nde tekstil bölümü açılması talebi

Batman Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Ali Öztürk, Batman Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. İdris Demir’i makamında ziyaret edip hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Ziyarette konuşan Öztürk, Batman Üniversitesine Batmanlı birinin atanmasının kendilerini sevindirdiğini belirterek Pof. Dr. Demir’e yeni görevinde başarılar diledi.

Üniversitede tekstil bölümünün açılması gerektiğini ifade eden Öztürk “Batman Üniversitesi ile ortak projeler yapmak istiyoruz. Şehrimizde tekstil sektörü önemli bir ivme kazanmış durumdadır. Bu ivmenin eğitimle desteklenmesi gerekir. Bu yüzden Batman Üniversitesi’nde Tekstil Mühendisliği, Tekstil Teknolojisi, Moda ve Tasarım gibi bölümlerin açılması gerekir.” dedi.

Prof. Dr. Demir, Batman’da tekstil sektörünün kapasitesini bildiklerini vurgulayıp, bunun şehir için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi. TEKSİAD Başkanı Öztürk’ün “Tekstil Mühendisliği, Tekstil Teknolojisi, Moda ve Tasarım gibi bölümlerin açılması” gerektiği fikrine sıcak bakan Demir “Bizler bu talebi YÖK’e ileteceğiz.” dedi.

Görüşmede tekstil sektörü konusunda Batman Üniversitesi ve TEKSİAD’ın koordineli bir şekilde çalışması gerektiğinde hemfikir olunurken il için faydalı bir projenin en kısa sürede hayata geçirilmesi konusunda uzlaşıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.