Batman Valisi Şahin: "İnsan taşımacılığı büyük önem arz ediyor"

Batman Valisi Şahin: "İnsan taşımacılığı büyük önem arz ediyor"

Ağır kayıplara yol açan otobüs kazalarının önlenmesi, konuya daha fazla dikkat çekilerek toplumsal farkındalığın artırılması, yol güvenliğine katkı sağlayacak görüşlerin alınmasına yönelik "Otobüs Kazalarının Önlenmesi" toplantısı düzenlendi.

Batman Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin, Türkiye'de insan taşımacılığında otobüslerin büyük bir yer tuttuğunu belirtti.

Güvenli bir yolculuk için 81 ilde toplantıların yapıldığını anımsatan Şahin, "Kazalar olmadan, can, mal ve ekonomik kazalar ortaya çıkmadan trafik hizmetlerini sağlamayı esas ediniyoruz bu yaklaşımla. Bugünkü konumuz olan şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin sağlıklı bir hizmet sunmaları hususundaki çalışmaları masaya yatıracağız ve tüm paydaşlarımızla 'Daha güvenilir yolcu taşımacılığını nasıl yapabiliriz?' onu değerlendireceğiz. Geçmiş zamanda telafisi mümkün olmayan büyük kazalar yaşandı. Yangınlar oldu, canımız yandı, çok sayıda vatandaşımızı trafik kazalarında, otobüslerde kaybettik. Bunların yaşanmasını istemiyoruz. Dolayısıyla yolcu taşımacılığı, bizim çok hassaslıkla üzerinde durmamız gereken bir konudur. Basın mensuplarından da farkındalığın oluşması açısından destek bekliyoruz." dedi.

"Taşımacılık önemli bir iş, ekonominin bel kemiğidir." diyen Şahin konuşmasına şöyle devam etti:

Her türlü taşımacılık ama insan taşımak daha hassas, önemli bir iştir. İnsan taşımacılığında da büyük yükü tutan otobüs taşımacılığıdır. Bu sektör; Türkiye'de ve dünyada en gelişmiş sektörlerden biridir. Diğer ülkelerde ağırlıklı olarak tren kullanılıyor. Bizde ise otobüs kullanılıyor. Dolayısıyla bu sektörün çok daha sağlıklı bir şekilde işlemesi de çok önem arz ediyor.

Toplantıya, Vali Hulusi Şahin'in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, kurum müdürleri, Batman Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Raşit Yaşar ve otobüs firma yetkilileri katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.