Batman Valisi Şahin: Olmayan ödeneğin hesabını veremeyiz

Batman Valisi Şahin: Olmayan ödeneğin hesabını veremeyiz

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, görevden uzaklaştırılan HDP’li Batman Belediyesi eski başkanı Mehmet Demir’in İluh Deresi’nin ıslahı için gönderildiğini iddia ettiği 89 milyon TL’ye ilişkin tweetine sert tepki gösterdi.

İluh Deresi için 89 milyon TL’nin gönderdiği iddiasına ilişkin açıklama yapan Vali Şahin, olmayan ödeneğin hesabını veremeyeceklerini söyledi.

Görevden uzaklaştırılan HDP’li Batman Belediyesi eski başkanı Mehmet Demir’in iddialarının doğru olmadığını belirten Vali Şahin “Terör soruşturması nedeniyle görevden uzaklaştırılan ve daha sonra tutuklanan ve yakın bir zamanda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Mehmet Demir bir sosyal medya platformunda şöyle bir paylaşımda bulunmuş: ‘Batman kayyumunu hesap vermeye çağırıyoruz. İluh Deresi için gelen 89 milyon ödeneği ne yaptınız? Batman'a kayyum atandığının 2. ayında İluh Deresi için 89 milyon ödenek çıkarıldığı söylendi. Dere yapılmadığına göre bu para nerede? Halkın parasını kime peşkeş çektiniz?’ Bu kadar cehalet için bile bir eğitim gerekir.” ifadelerini kullandı.

Böyle yüklü miktardaki bir paranın projesiz gelmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Vali Şahin şöyle devam etti:

“Herkes bilir ki bir ödenek öyle kolay bir şekilde, hele 89 milyon TL gibi bir ödenek projesiz bir şekilde, basit bir yazı ile tahsil edilemez. Ortada 89 milyon değil 89 lira bile İluh ile ilgili bir ödenek yok. Böyle bir çalışmada biz geldiğimizde bulunmadık. Şimdi biz Çevre ve Şehircilik Bakanımıza arz ettiğimiz proje çerçevesinde çalışıyoruz. Henüz ödenek talep edecek seviye bir yıldır çalışmamıza rağmen gelmedik. Ödenek tahsil edilecek yani rakam rakamların ortaya çıkaracağı dönem geldiği zaman bunu yine kamuoyu ile paylaşacağız. Dolayısıyla olmayan ödeneğin hesabını da veremeyiz. Kendisi belediyeyi böyle mi idare etmiş bir yıl boyunca.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.