Batman Valisi Şahin: "OSB, Batman'ın sanayi anlamında motor gücüdür"

Batman Valisi Şahin: "OSB, Batman'ın sanayi anlamında motor gücüdür"

​TPAO Kristal Parkta düzenlenen kahvaltı programında sanayicilerle bir araya gelen Batman Valisi Hulusi Şahin, sanayicilerin sorun ve taleplerini dinledi.

Burada bir konuşma yapan Şahin, Organize Sanayi Bölgesinde yatırımcılara yapılan arsa tahsisiyle birlikte kısa süre içerisinde yaklaşık 20 bin istihdam sağlanacağını beklediklerini söyledi.

Şahin, Organize Sanayi Bölgesi'nin Batman'ın sanayi anlamında motor gücü olduğunu, burada yapılacak yatırımlarla Batman'ın ihracat rakamlarının kısa zaman içerisinde hızla artış göstereceğini kaydetti.

"20 bin istihdam bizi bekliyor"

Organize Sanayi Bölgesinde yapılan arsa tahsisi çalışmaları hakkında da konuşan Şahin, yatırımcılara verilecek arsalarla birlikte istihdamın da artacağını belirterek, "Gerçekten Batman'ın sanayicisi, müteşebbisi çok istekli, çalışkan, girişimcidir. Onlara siz bir adım atarsanız onlar size on adım geliyor. Türkiye'nin geçtiği ekonomik bir sıkıntılı dönem olmasına rağmen Batman'da sanayi girişimi, kültürü o kadar etkili ki bize bu organize sanayinin alanı kadar bir organize sanayi daha hazır olsa biliyorum ki Batman'daki girişimciler onu hemen dolduracaklar. Yeter ki doğru adama sanayiyi verin. Orta vadede 20 bin istihdam kısa süre içerisinde Batman OSB'de bizleri bekliyor. 4 binden 20 bine kendimizi atmış olacağız. Bu, Batmanlı gençlere iştir, aştır, her aile için çok kıymetlidir. Batman'ın sanayi anlamında motor gücüdür. Başka yerlerde yapılacak olan yeni hamlelerin de başlangıç noktasıdır." diye konuştu.

"Yaklaşık 200'ün üzerinde fabrikası olan bir organize sanayimiz olacak"

İkinci organizeyi, tekstil ihtisasını da planladıklarını anımsatan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

"Onlar da arkadan gelecekler. Çünkü Batman Organize Sanayi Bölgesi, artık bu son genişlemelerle doğal sınırlarına ulaştı. Bundan sonra genişleyecek bir yeri kalmadı, tarlaya indi. Dolayısıyla bu son genişlemeyle yaklaşık 4 bin hektarlık, 20 bin istihdamı olan, 200'ün üzerinde fabrikası olan bir organize sanayimiz olacak ki Güneydoğu'da bunlar gerçekten büyük rakamlar. Bizim için çok değerli rakamlar. İnanıyorum ki buradan elde edeceğimiz üretim ile biz sadece iç piyasaya değil yakın komşularımıza, Suriye'ye, Irak'a, İran'a çok ciddi satış yapacağız ve Batman'ın ihracat rakamları kısa zaman içerisinde hızla artış gösterecektir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler