Batman Valisi Şahin: "Tüm çağrı hizmetleri 112 ile verilecek"

Batman Valisi Şahin: "Tüm çağrı hizmetleri 112 ile verilecek"

​Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, İçişleri Bakanlığı iller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı ve ilgili Daire Başkanları ile yapımı tamamlanan 112 Acil Çağrı Merkezini ziyaret ederek bilgi aldı.

Vali Hulusi Şahin, İller İdaresi Genel Müdürlüğün yetkililerinden aldığı bilgeden sonra çağrı merkezine gelen ilk çağrıya kendisi cevap verdi.

112 çağrı merkezine gelen ilk çağrıda Batman’a yakın bir köyden elektrik tellerinden kaynaklı bir yangın ihbarı alan Şahin, ilgili birimlerin hemen olaya müdahale etmeleri talimatını verdi.

Türkiye’de 48’inci il olarak yapımı tamamlanan çağrı merkezlerinin resmi açılışlarının ileriki tarihlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacağını belirten Şahin, kentteki 112 Acil Çağrı Merkezinin 17 milyona mal olduğunu söyledi.

Merkezi ilk aşamada bütün kurum temsilcilerinden oluşan 85 kişilik bir ekibin hizmet vereceğini söyleyen Şahin, "Boş olan odalarda ihalesi tamamlanmak üzere olduğundan bütün eksiklikler tamamlayıp eksiksiz kadro ile hizmet vermeye devam edecektir." diye konuştu.

İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Tarık Bahadır, Türkiye geneli 48 ilde hizmet verecek olan çağrı merkezlerinde İngilizce, Almanca, Rusça ve Arapça yabancı çağrıları da karşılık verileceğini ifade etti.

Bahadır, "Bunun yanında merkezi konum sistemi dediğimiz (ELS) sistemimiz var. Sağ taraftaki sistemde gördüğünüz gibi önümüzdeki günlerde çağrılar arttıkça bunu daha net görebileceğiz. Emniyet devreye girdikten sonra emniyet ve jandarma bölgelerinde otomatik tespit edebilen ve çağrı karşılayıcı personelimizde yer tespitinde bulunabiliyor. Konumunu bilmeyen vatandaşlar için de kolaylık sağlama adına arayan kişi etrafındaki hassasiyete göre en yakın birim tarafından yer tespiti yapışılabilecek." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler