Batman Valisi Şahin: "Vatandaşların tedbirlere uymamaları vaka sayılarını artırdı"

Batman Valisi Şahin: "Vatandaşların tedbirlere uymamaları vaka sayılarını artırdı"

Batman Valisi Hulusi Şahin başkanlığında merkez mahalle muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Şahin, Coronavirus ile mücadelede muhtarlardan kendi mahallerinde vatandaşların kural ve kaidelere uymaları konusunda daha etkin rol almalarını istedi.

Merkez mahallelerin sorunlarını yanı sıra Coronavirüs ile mücadelede yürütülecek çalışmaların el alındığı toplantıda Şahin, “Şehrimizde salgın hastalıkla alakalı olarak mart ayından beri çeşitli tedbirler aldık ve uygulamalar yaptık. Sokağa çıkma yasakları oldu, bazı sokakları yaya trafiğine kapattık, bazı pazarları kapattık. Karantinalar uyguladık ve karantinaları uygulamaya devam ediyoruz. O dönemde çok güçlü çok sert tedbirler ile biz günlük 10’lu rakamlarla gidiyorduk. Özellikle Ramazan Bayramından sonra epeyce rakamlar yükseldi. Özellikle seyahat yasaklarının ortadan kalkmasıyla birlikte büyükşehirlerden hemşerilerimizin şehre gelmeleri sonucu vaka sayısında bir artış oldu. Fakat en önemlisi vatandaşların tedbirlere uymamalarıdır." dedi.

"Taziye evleri kapandı ama gizli gizli taziyeler yapılıyor"

Batman’da toplu yaşam biçiminin yaygın olmasının da salgının yayılmasına yol açtığını dile getiren Şahin, "Ayrıca kız isteme, söz kesimi ve nişan etkinliklerinin yapılmaya başlanması vakaların artışına yol açtı. Taziye evleri kapandı ama gizli gizli taziyeler yapılıyor. Buradan tekrar söylüyorum, taziye yapılması yasaktır. Bunların sonucu olarak maalesef rakamlar yükseldi. Bu hastalık öyle küçümsenecek bir hastalık değil, zor bir hastalık. Çok sayıda büyüğümüzü kaybettik. Eğer bu Covid-19 olmasaydı, bugün bu yaşlılarımız aramızda olacaklardı. Yani anne ve babalarımızı kaybedecek bir aymazlığa, bir umursamazlığa nasıl müsaade ederiz. Bazı vatandaşlarımız çok rahatlar, maskeleri hiç takmıyorlar. Maske takmazsak karşı taraf da takmazsa bulaşma oranı yüzde 70'e çıkıyor. Bu tehlike; çok yakın, çok gerçek ve çok büyük bir tehlike.” diye konuştu.  

"Sonbaharda bu iş daha zor olacak"

Konuşmasının devamında Şahin şunları söyledi: “Sizlerden özellikle istediğim; bizlerin haberi olmuyor, vatandaşlar evlerinin arka bahçesinde taziye yapıyor. Biz taziye evlerini kapattık, bunun anlamı hiç yapmayın demek. Yaz bitiyor sonbahara giriyoruz. Sonbaharda bu iş daha zor olacak bu sefer vücut direnci de düşecek. Muhtarlarımız, sizler kamuoyu önderisiniz. Sizler mahallelerinizin liderisiniz. Bunları vatandaşlarımıza anlatın. Her mahalleden cenaze çıkıyor. Bunun başka izahı var mı? Covid-19 hastalığından herkes bir yakınını kaybetti. Hastalık vahim bir hastalık. Kurban Bayramı geliyor, bayramda büyüklerimizin elini öpeceğiz değil mi? Acaba büyüklerimiz için iyi bir şey mi yapacağız yoksa onların hayatlarını tehlikeye mi atacağız? Onların iyiliği için bu bayram telefonla bayramlaşalım.”

Konuşmanın ardından Vali Şahin, muhtarların sorun ve taleplerini dinledi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler