Batman'da 2 bin işçi alımına 10 bin başvuru

Batman'da 2 bin işçi alımına 10 bin başvuru

Batman'da çeşitli kamu kurumlarında 6 ay süre ile çalıştırılmak üzere istihdam edilecek 2 bin kişi için kura çekimi yapıldı. Programa kısa bir süre zarfında 10 binin üzerinde bir başvurunun olduğu belirtildi.

Batman'da Toplum Yararına Programı kapsamında 6 ay süre ile çeşitli kamu kurumlarında il genelinde istihdam edilecek 2 bin kişi için kura çekimi yapıldı.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünce, Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında 6 ay süreyle il genelinde istihdam edilecek 2 bin kişi için kura çekimi, İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda noter huzurunda gerçekleştirildi.

Batman Milletvekili Ziver Özdemir'in katılımıyla kura çekimi gerçekleştirildi. Yapılan kura çekiminin ilk üçünü Milletvekili Özdemir yaptı. Ardından sırasıyla İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz ve Kültür İl Müdürü İhsan Aslanlı da birer kura çektiler.

Kurada bir konuşma yapan Milletvekili Özdemir, "TYP çerçevesinde 2 bin kişinin kura çekimi bugün sizlerin huzurunda yapıldı. Tabi her proje çerçevesinde müracaatlar arasında ekonomik durumu uygun olan her ailede bir kişi olmak üzere, yani İŞKUR'un genel mevzuatına uygun bir şekilde şu andaki müracaatlar için kura çekildi. Şeffaf bir şekilde yapıldı, hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçlerde de hep öyle olacak. Vatandaşlar bu konuda rahat ve müsterih olsunlar. 10 bin müracaat içinde 2 bin kişi için kura çekilip, bunların da yedekleri olacak. Uygun olmayan veya işi beğenmeyen zaman zaman oluyor; onların yerine de yedekler de kurayla çekiliyor." dedi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, Toplum Yararına Programı kapsamında il genelinde 2 bin kişinin kamu kurumlarında geçici süreliğine istihdam edileceğini söyledi.

10 bin başvurunun olduğunu belirten Eviz, "Noter ve basın huzurunda bir kura gerçekleştirdik. 2 bin kişilik toplum yararlarına programlarımızın kurası yapıldı. Başvuranlar arasında İŞKUR mevzuatı gereği SSK, tekrar kayıt, mükerrer kayıt gibi kontroller yapıldıktan sonra, kalan uygun vatandaşlarımız arasında kura yapılıyor. 10 binin üzerinde bir başvuru söz konusu, 10 bin arasında 2 bin kişi asil, bin kişide yedek seçilmek üzere güzel bir kura gerçekleşti. İnşallah arkadaşlarımız verimli çalışırlar." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler