Batman'da acilen 2. bir hastaneye ihtiyaç var

Batman'da acilen 2. bir hastaneye ihtiyaç var

Batman Bölge Devlet Hastanesinin sağlıkta halkın ihtiyacını karşılamada çok yetersiz kaldığını belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, acilen 2. bir hastaneye ihtiyacın olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, kentin sorunlarının çözümüne katkı sunmak amacıyla başlattığı "Batman'ın sorunlarını tespit ve çözümüne katkı sunma" projesi kapsamındaki çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle Batman Bölge Devlet Hastanesi Başhekimliğini ziyaret etti.

Bölge Devlet Hastanesi Başhekimliğini ziyaret eden Davut Şahin ve beraberindeki heyeti, Batman Bölge Devlet Hastanesi (BBDH) Başhekimlik görevine getirilen Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Süleyman Öden karşıladı.

Davut Şahin, yeni başhekimlik görevine getirilen Süleyman Öden'e "hayırlı olsun" temennisinde bulunarak çalışmalarında başarılar diledi. Öden de ziyaretlerinden ötürü HÜDA PAR heyetine teşekkürlerini iletti.

İlin sağlık sorunlarının konuşulduğu ziyarette, özellikle Bölge Devlet Hastanesinde yaşanan sorun ve sıkıntılara değinen Şahin, Öden'den hastanedeki çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Şahin, Batman Bölge Devlet Hastanesinin sağlıkta halkın ihtiyacını karşılamada çok yetersiz kaldığını belirterek, yapılması düşünülen yeni devlet hastanesinin ivedilikle gündeme alınıp hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

"Acilen ikinci bir hastaneye ihtiyaç var"

Batman'da ikinci bir devlet hastanesine ihtiyacın olduğunu ifade eden Şahin, "Batman'ın sorunlarını tespit ve çözümüne katkı sunma programımız çerçevesinde Bölge Devlet Hastanesi Başhekimliğini ziyaret edip yeni atanmasından dolayı başhekim Süleyman Öden'i tebrik ettik. Öte yandan hastanenin gidişatıyla, işleyişiyle ilgili bilgi aldık. Bölge Devlet Hastanesi, Batman halkının sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak durumda değil. Çok yetersiz kalıyor. Dolayısıyla acilen ikinci bir hastaneye ihtiyaç var. Yıllardır 200-500 yataklı hastanenin yapılacağı söyleniyor fakat daha bir adım atılmış değil. Bu konuda bir aciliyet söz konusudur." dedi.

"Ciddi politikalar geliştirilmeli"

İlin sağlık sorunlarının çözümü noktasında yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini aktaran Şahin, "Bölge Devlet Hastanesinin hem hekimleri büyük iş gücü altında hem de çalışanları bu durumdadır. Yan dallarda büyük eksiklikler var. Hastanenin ihtiyaçları sadece hastane yönetimiyle giderilecek bir durum değildir. Bu anlamda gerek siyasilerin gerek mülki amirlerin bir an önce duruma müdahil olup bu eksiklikleri giderme noktasında ciddi politikalar geliştirmeleri, Ankara'yı sıkıştırmaları, Ankara'nın yollarını aşındırmaları gerekiyor. Çünkü bahsettiğimiz konu sağlık konusudur." diye konuştu.

"Sorunların çözümüne çalışılmalı"

Sağlığın kesinlikle ikinci plana atılmaması gerektiğini vurgulayan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: "Sağlık meselesi hiçbir şekilde ötelenmemeli, ikinci plana atılmamalıdır. Siyasiler hastane yönetiminin elini de güçlendirmelidir. Hastanede çok sayıda eksiklik var, hepsini sıralamak istemiyorum. Ama Batman Bölge Devlet Hastanesi öz bir cümleyle Batman halkının sağlık sorunlarını çözme noktasında çok yetersizdir. İlgililerin bir an önce meseleye el atması ve çözümüne çalışması gerekir."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler