Batman’da bahçıvanlık kursunda kadınlar toprakla buluştu

Batman’da bahçıvanlık kursunda kadınlar toprakla buluştu

Batman’da ilk defa açılan bahçıvanlık kursunda kadınlar bir araya geldi. Kadınlar, ellerine kazma kürek alarak bahçede ekim yaptılar.

Batman’da GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına bağlı 19 Mayıs Mahallesi Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) bünyesinde açılan bahçıvanlık kursuna 14 kadın katılıyor.

Bahçıvanlık kursuna katılan kadınlar ellerine kazma kürek alarak ağaç dikip sebze ekiyorlar.

Kadınlar ayrıca hava temizleyici bitkileri saksılarda yetiştiriyor. Bahçe kursuna gelen kadınlar sosyal mesafeye uyarak ve maskelerini takarak çalışıyorlar.

Kurs hocası Güney Karatay, Batman’da ilk defa bahçıvan kursu açtıklarını söyledi.

14 kadın kursiyerin olduğunu belirten Karatay, “Onları toprakla buluşturduk. Zaten çoğu evlerinde bahçeleri ile uğraşıyorlar ama biraz daha profesyonel eğitim vermeye çalıştık. Budamayı öğrendiler, tabi salgın dolayısıyla biraz geç başladı ekimlerimiz. Ayçiçek tarlası yaptık. 41 tane böğürtlen, 40 tane üzüm fidesi ektik. Şu anda şu mevsimde fasulye, domates, bu bölgede yetişen ürünleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Sınıfımızda hava temizleyici bitkileri saksıda yetiştirmeye çalışıyorlar. Bu şekilde hem stres atıyorlar hem de toprakla buluşuyorlar. Kursumuz 5 buçuk ay sürecek.” dedi.

Kursiyer Dilber Olgun, yeni şeyler öğrenmek için bahçıvanlık kursuna geldiğini, ağaçların ekimini en ince ayrıntısına kadar öğrendiklerini ifade etti.

Kursiyer Şükran Okalin ise kurs sayesinde çiçek ekmeyi, domates, meyve, sebze ekmeyi öğrendiğini kaydetti

İLKHA


Bahçıvanlık kursunda kadınlar toprakla buluştu

Bahçıvanlık kursunda kadınlar toprakla buluştu

Bahçıvanlık kursunda kadınlar toprakla buluştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.