Batman’da Bediüzzaman’ı anma etkinliği düzenlendi

Batman’da Bediüzzaman’ı anma etkinliği düzenlendi

Genç Memur-Sen Batman Şube Başkanlığı tarafından Bediüzzaman Said Nursi’yi anma programı düzenlendi.

Genç Memur-Sen Batman Şube Başkanlığı, Bediüzzaman Said Nursi’nin 57'nci vefat yıldönümü münasebetiyle Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonunda anma programı düzenledi.

Programa, AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şam Emeviye Camii Müezzini Şeyh Münir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Bediüzzaman'ın hayatını konu alan sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Genç Memur-Sen Şube Başkanı Nesim Taymur, ahir zamanda asr-ı saadeti yaşayan Bediüzzaman'ı anmak ve anlamak için bu programı tertiplediklerini söyledi.

Bediüzzaman'ın asrın mütefekkiri olduğunu ifade eden Taymur, onun, hayatı boyunca iman ve Kur’an hizmetinden bir adım geri durmadığını belirtti. 28 yıl hapis ve sürgün, 19 kez zehirlenmeyle kendisine suikast yapılmasına rağmen Bediüzaman’ın hayatının her anında ilim ve ceht hali üzere olduğunu vurgulayan Taymur, Kur’an-ın sönmez ve söndürülemez manevi bir güneş olduğunu tüm cihana gösterdiğini kaydetti.

Ardından konuşan Yazar Necmettin Şahiner, Said Nursi’nin hayatından kesitler aktararak, Risale-i Nur’un faydalarını anlattı.

Program sonunda İLKHA'ya konuşan Şahiner, Bediüzaman’ın, insanların imanını kurtarma mücadelesi verdiğine dikkat çekti.

Şahiner, "Bediüzaman Said Nursi’nin uzun ve bereketli ömründe bütün gayesi iman kurtarmak ve kalplere ilahi irfanı ders vermekti. Bu yüzden yıllarca zindanlar, hapishaneler, sürgünler yaşadı. Üstadı hapishane hapishane, şehir şehir sürüyorlar ama o korkmuyor, yılmıyor ve Kur’an'ın tefsiri Risale-i Nur’larını yazıyor. Bugün Risale-i Nur 70 dünya dilindedir. Risale-i Nur yerli malı, bu vatanın malıdır." dedi.

"Risale-i Nur beni kurtardı"

Bediüzaman Said Nursi’nin tek amacının ülkede huzur içinde bir cemiyet oluşturmak olduğunu aktaran Şahiner, "Bediüzaman; insanların, Müslümanların imanlarının kurtulmasına sebep olmak istiyordu. Bediüzaman, ‘Bir ferdin imanını kurtarmaya vesile olursam, cehennemin alevleri içinde yanmaya razıyım. Vücudum yanarken gönlüm gül gülistan içinde olur.’ diyordu. Bu vatanın gençliğine, insanına kendini adamış bir insandı. Eğer ben Risale-i Nur okumasaydım, Deniz Gezmiş gibi anarşist, Komünist, Leninist, pis Kemalistlerin yolunda olacaktım ve Allah muhafaza içki, zina gibi felaketlerin kapısında olacaktım. Risale-i Nur beni kurtardı. O yüzden Bediüzzaman hazretlerine minnettarım, müteşekkirim. O yüzden 50 yıldır 33 kitap yazdım, hâlâ teşekkür borcumu ödediğim inancında değilim. Risale-i Nur, Kur’an'ın nuru olduğu için devamlı okunması gerekir." diye konuştu.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.