Batman’da binlerce aileye gıda ve nakdi yardım

Batman’da binlerce aileye gıda ve nakdi yardım

Batman’da binlerce aileye gıda ve nakdi yardımda bulunan İHH Batman şubesi, 2021 yılı Ramazan ayında muhtaç ailelere yönelik yapmış olduğu yardım faaliyetlerini açıkladı.

İHH Batman şubesi, geçtiğimiz Ramazan ayında, başta Batman olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında yardıma muhtaç olan aileleri tespit ederek çeşitli yardımlarda bulundu.

Konu ile ilgili olarak yazılı açıklamada bulunan İHH Batman Şube Başkanı Mehmet Latif Kaya, tespit ettikleri ailelerin ihtiyacına göre kumanya dağıtımı, zekât, sadaka, bağış gibi faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kaya, "Bir yılı aşkındır tüm dünyayı etkisi altına alan salgından dolayı buruk geçirdiğimiz Ramazan ayı ve bayramını geride bıraktık. Kısıtlamalardan dolayı insan hareketliliğinin azaldığı Ramazan ayında ‘Ramazan'da Umut Var’ sloganıyla yönetim kurulu ve gönüllülerimizin büyük bir özverisi ile Vefa Sosyal Destek gurupları ile koordineli bir şekilde zekât, fitre, giyim yardımı ve gıda kolilerinin dağıtımını tamamlamış olduk." ifadelerini kullandı.

Yaptıkları yardım faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Kaya, "Batman'da dağıtımı sağlanan 300 TL’lik 2 bin 100 gıda çeki, Batman ve ilçelerinde 2005 gıda kolisi dağıtıldı. 70 bin TL değerinde giyim yardımı, 77 bin 500 TL zekât ve fitre dağıtımı yapıldı. Yurt içi ve yurt dışında bulunan bin 550 yetime iftar verildi. 141 ihtiyaç sahibi aileye kurban eti dağıtımı yapıldı. Lübnan'da bulunan Filistinli mülteci kamplarına 50 bin TL değerinde gıda kolisi, Afrika'daki ihtiyaç sahiplerine 50 bin TL değerinde gıda kolisi, Nepal'de bulunan yetimhanedeki 35 yetimin Ramazan ayı boyunca iftar bedeli ve bayram kıyafetleri yardımı yapıldı.  Filistin’e gönderilmek üzere ambulans alımı ile ilgili bin dolarlık yardım kampanyasına nakdi destek verildi." şeklinde konuştu. 


Batman’da binlerce aileye gıda ve nakdi yardım

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.