Batman’da ByLock şüphelisi 10 kişi tutuklandı

Batman’da ByLock şüphelisi 10 kişi tutuklandı

​Batman’da geçtiğimiz günlerde ByLock kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 32 kişiden 10'u çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalar kapsamında, Batman Merkez, Beşiri ve Gercüş ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda “ByLock” adlı haberleşme sistemini kullandıkları belirtilen 32 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alına 32 şüpheliden adli makamlara sevk edilen 18 şüpheliden 10’u tutuklandı, 8’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 14 kişi de adli makamlara sevk edildiği öğrenildi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY Silah Terör Örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edilen ve FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün gizli haberleşme programı ByLock kullanan 32 şüpheli şahıs Batman İl Merkezi, Beşiri ve Gercüş ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyon neticesinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yapılan operasyon sonucunda adli makamlara sevk edilen 18 şüpheli şahıstan 10'u tutuklanmış, 8'i ise Adli Kontrol Kararı ve Yurt Dışı Yasağı şartı ile serbest bırakılmıştır. Yakalanarak gözaltına alınan 14 şüpheli şahıs ise İl Emniyet Müdürlüğümüzdeki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecektir.” denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.