Batman'da çocuklar ve gençler toplu halde Siyer Sınavı'na hazırlanıyor

Batman'da çocuklar ve gençler toplu halde Siyer Sınavı'na hazırlanıyor

Batman'da çocuklar ve gençler, Peygamber Sevdalıları Platformunun organize ettiği Siyer Sınavı'na beraber hazırlanmanın heyecanını yaşıyor.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 18 Şubat tarihinde düzenlenecek olan umre ödüllü Siyer Sınavı'na çocuklar ve gençler, hep birlikte hazırlanıyorlar. Sınava hazırlanan çocuklar ve gençler duygularını aktararak, her yıl dört gözle bekledikleri sınava hazırlanmanın heyecanını yaşadıklarını söylediler.

5 umre ödülü ve 2 bin çeşit hediyelerin verileceği Peygamber Sevdalıları Platformunca bu yıl da 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' sloganıyla 7'ncisi düzenlenen Siyer Sınavı hazırlıkları devam ederken, sınava girecek adaylar da yoğun bir çalışma içerisine girmiş durumda.

Batman'da da bir grup çocuk ve genç, haftanın bir günü bir araya gelerek Siyer Sınavı'na birlikte hazırlanarak, şimdiden sınav heyecanını yaşıyor.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Şefkat Eli Derneği Fatih Temsilciliği'nde bir araya gelerek Siyer Sınavı'na hazırlandıklarını söyleyen dernek üyesi Bülent Yüksek, sınavla ilgili çocuklara ve gençlere sınav öncesi yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.

"Amacımız Peygamberimizin hayatını öğrenip yaşamaktır"

Yüksek, "Haftanın bir günü okuma programı yapıyoruz. Özellikle siyer sınavı dolayısıyla burada gençler ve çocuklarla beraber siyer kitabını okuyoruz, kitabın analizini yapıyoruz. Temel amacımız, Peygamber efendimizin (sav) hayatını öğrenip, hayatımıza tatbik etmek, yaşamaktır. Sınava güzel bir şekilde hazırlanıyoruz. Hepimizin hedefi sınavı kazanmaktır. Sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalılarına teşekkürlerimizi iletiyoruz." dedi.

"Sorular çıkartarak analiz yapıyoruz"

Sınava hazırlanan 9'uncu sınıf öğrencisi Ahmet Tarık Nasıroğlu, "Her hafta toplanarak okuma programı yapıyoruz. Allah, Peygamber Sevdalılarından razı olsun. Bize bu güzel kitabı önerdiği için. Biz, her hafta bu kitabı okuyarak, Peygamber efendimizin hayatını öğreniyoruz ve bundan sorular çıkartarak analiz yapıyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte kitabın içinden çıkabilecek sorular bularak, onları birbirimize soruyoruz." diye konuştu.

"Sınav sayesinde Peygamberimizin hayatını öğreniyoruz"

Her sene Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği Siyer Sınavına katıldığını dile getiren Akif Yükselten, "Her hafta burada arkadaşlarımızla buluşup Peygamberimizin hayatını konu alan siyer kitabını okuyoruz. Bu tür sınavlar güzeldir. Bu sınavlar sayesinde Peygamberimizin hayatını öğreniyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çok iyi bir sınav ve herkesin katılmasını tavsiye ediyorum"

Sınava katılmanın heyecanını yaşayan 7'nci sınıf öğrencisi Mehmet Şirin Yiğiz ise şunları söyledi: "Düzenli olarak siyer sınavlarına giriyorum. Siyer sınavıyla Peygamber efendimizin hayatını çok güzel şekilde öğreniyoruz. Hocalarımın yardımıyla bu yıl bir şey kazanmayı düşünüyorum. Düzenli olarak arkadaşlarımızla kitap okuyoruz. Çıkabilecek soruları birbirimize danışıyoruz. Bu tür sınavları beğeniyorum ve herkese tavsiye ediyorum. Çünkü bu sınavla herkes Peygamber efendimizin hayatını çok iyi öğrenebilir. Bu, çok iyi bir sınavdır ve herkesin katılmasını tavsiye ediyorum."

18 Şubat tarihinde yapılacak olan Siyer Sınavı'na başvuruların devam ettiğini aktaran platform yetkilileri, sınava son başvuru süresinin 27 Ocak olduğunu hatırlattılar.

İLKHA



















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.