Batman'da düzenlenecek olan Kur'an ziyafetine davet

Batman'da düzenlenecek olan Kur'an ziyafetine davet

Batman'da Kur'an Nesli Platformu tarafından yarın düzenlenecek "Kur'an Ziyafeti" programına bütün halk davet edildi.

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından yarın "Kur'an Ziyafeti" programı düzenlenecek. Platform tarafından yapılan açıklamada, Gültepe Su Parkı'nda düzenlenecek programa bütün Batman halkı davet edildi.

Gültepe Mahallesindeki Gültepe Camisi'nde kılınacak teravih namazının ardından başlayacak programda Hafız Şeyh Münir Abdulcevad ve İmam Hatip Havzullah Kavak Kur'an-ı Kerim okuyacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğü, "İnsanlığa hayat rehberi olarak gönderilen yüce kelam Kur'an-ı Kerim'in Mübarek Ramazan ayında indirilmiş olması, bu aya farklı bir anlam yükleyerek adeta bu ayı taçlandırmıştır. Sayılı günlerden ibaret, başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan bu mübarek aydan ziyadesiyle istifade etmemiz gerekmekte ve son fırsat bilerek bu mübarek Ramazan ayının içinde bulunduğumuz bu son günlerini ibadetle, zikirle ve dua ile geçirebilmeliyiz." ifadelerine yer verdi.

"Olumsuzlukların ortadan kalkması, ancak yeniden bir Kur'anî toplum oluşturmakla mümkündür"

"İnsanlığın hidayet rehberi olan Kur'an-ı Kerim'i okumaya, anlamaya ve hayatımıza yön verecek bir anlayışla yeniden ona sarılmaya her zamanınkinden daha fazla ihtiyacımız var." Denilen açıklama şöyle de sürdü:

"Zira bu karanlık asırda, insanlar azgın nefislerinin ve bitip tükenmez arzularının esiri haline gelmişlerdir. Haram işlemek aleni hale gelmiş, zulüm, tuğyan ve ifsat gündelik hayatın akışı içinde sıradan hale getirilmiştir. Bütün bu olumsuzlukların ortadan kalkması, ancak yeniden bir Kur'anî toplum oluşturmakla mümkün olabilecektir. Nefsin ve batılın bataklığından kurtulup, insanın fıtratına uygun olan nurlu aydınlıklara kavuşabilmemiz, Kur'an'ı baş tacı edinmemizle mümkündür."

"Toplumun Kur'an'la yeniden hayat bulması en büyük arzumuzdur"

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Kur'an Nesli Platformu olarak toplumumuzun Kur'an'la yeniden hayat bulması en büyük arzumuzdur. Kur'anî bir kardeşliğin, toplumda yeniden inşası gerçek hedefimizdir. Bu vesileyle kelamların en güzeli ve gönüllerin şifası olan Kur'an-ı Kerim'i güzel sesli hafız ve karilerimizden dinlemek ve Kur'an ayı olan bu Ramazan ayında halkımıza Kur'an ziyafeti vermek adına bu cuma gecesi Gültepe Su Parkı'nda bir etkinlik düzenliyoruz. Düzenleyeceğimiz bu etkinliğe gönül pasını Kur'an ile silmek isteyen tüm halkımız davetlidir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler