Batman’da eğitimini tamamlayan 41 kız talebe icazet aldı

Batman’da eğitimini tamamlayan 41 kız talebe icazet aldı

Batman İl Müftülüğü tarafından yatılı hafızlık Kur'an kurslarında hafızlığını tamamlayan 41 kız talebe için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

Batman İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen icazet merasimine; Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut, İl Müftüsü Turgut Erhan, Kur'an kursu öğreticileri, öğrenciler, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Müftü Erhan, hafız talebeleri ve ailelerini tebrik etti.

Kur’an-ı Kerim’in insanları kurtuluşa, sevgiye, saygıya ve kardeşliğe çağırdığını söyleyen Erhan, “Kur’an, ayetlerinin okunup incelenmesi, içindeki hükümlerinin tatbik edilmesi için gönderilmiştir. Cihan tarihi göstermiştir ki, insanlık en mesut ve bahtiyar dönemlerini ilahi kitapların izinde ve Peygamberlerin öncülüğünde yaşamıştır. Peygamberimiz (Aleyhisselam) ‘Size iki şeyi bırakıyorum. Onlara tabi olduğunuz müddetçe asla sıkıntıya uğramazsınız. Bunlar Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim ve benim sünnetimdir’ buyuruyor.” dedi.

“Hafız, yürüyen ve konuşan Kur’an demektir”

Hafızın sadece Kur’an-ı Kerim’in kelimelerini, âyetlerini ezberleyen değil, aynı zamanda onun manasını kalbine ve ruhuna nakşeden, beynine alan ve gönül dünyasında seyreden kişi olduğuna işaret eden Erhan, şöyle devam etti:

“Kur’an-ı içine sindirmiş olan gerçek hafız, yürüyen ve konuşan Kur’an demektir. Zira Kur’an okumak en sevgiliyle konuşmaktır. Bir anlamda Cenab-ı Hakk’ın huzuruna çıkmaktır. Yüce kelamın her harfi, hafızların kurtuluşu için şahitlik edecektir. Kur’an hafızları başka hiçbir gölgenin bulunmadığı günde nebilerle birlikte Allah’ın gölgesindedirler.”

Sinevizyon gösterimi sonrasında konuşan Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut, "Hafızlık gerçekten çok faziletlidir. Cefası belki de zordur ama sonunda bereketi ile gelir ve toplum manevi huzura Kur'an'ın hikmet kaynağıyla ulaşabilir." dedi.

“Kur'an'ın yaşamlarda yükselmesi gerekir”

Allah’ın tüm yaratılmışların yegâne yaratıcısı olduğuna dair bir mühür olduğuna dikkati çeken Akbulut, Kur’an-a bağlılığın, okumanın ve hıfz etmenin kulluğu pekiştirmesi gerektiğini ifade etti.

Akbulut, “Kur’an’ın ilk ifadesi olan ‘ikra’ kelimesini aklederek okumak gerekir. Bu sebeple bu emrin, kendimizi ve tüm alemi ibret ve hikmet nazarı ile yeniden keşfetmemizi emrediyor. Kur'an-ı okumak ve anlamak, kinden, kibirden Kur'an'ın iç manasını kendisinden uzaklaştıracak her türlü hırstan, hasetten arınmasıdır. Evlerinizde Kur'an'ın sedalarının yükselmesi elbette çok büyük bir kazanç ama aynı zamanda Kur'an'ın yaşamlarda yükselmesi gerekir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 41 talebeye taçları giydirilerek belgeleri takdim edildi.


Batman’da eğitimini tamamlayan 41 kız talebe icazet aldı

Batman’da eğitimini tamamlayan 41 kız talebe icazet aldı

Batman’da eğitimini tamamlayan 41 kız talebe icazet aldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler