Batman'da evi yanan 10 aileye yardım yapıldı

Batman'da evi yanan 10 aileye yardım yapıldı

Batman'da son bir ay içerisinde evi yanan 10 mağdur aileye yardım yapıldı.

Batman Belediyesi ve Kızılay Batman Şube'nin iş birliğiyle bir ay içerisinde evi yanan 10 mağdur aileye yardım yapıldı.

Yardımlar, Batman Belediye Bahçe Parkında Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Kızılay Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ tarafından evleri yanan mağdur ailelere verildi.

Mağdur ailelere Belediye Başkanı Vekili Aksoy tarafından bin TL'lik yardım çeki verildikten sonra dağıtılan diğer temel gıda malzemeleri, ev eşyası ve giyim yardımını belediye ait araçlarla adreslere teslim edildi.    

Dağıtılan yardımlar sonrası basına açıklamada Aksoy, "Geçtiğimiz ay içerisinde yangınlarda zarar görüp de ödeme gücü yerende olmayan 10 ailemize Kızılayımızında desteğiyle temel ihtiyaç malzemelerini verdik. Tabi Belediyeler sigorta şirketleri değil ama sosyal görevlerimiz var. Ben Batman'ın büyük bir aile olarak görüyorum. Vatandaşlarımız eğer evinde huzurlu ve mutlu değilse onların evi soğuk ve sıkıntıları varsa bizim kendi yatağımızda rahat yatmamız mümkün değil. Bu çerçevede onlara bir can suyu olacak şekilde mütevazi ölçülerde imkanlarımız çerçevesinde bir takım sosyal yardımlarda bulunduk. İnşallah gönül birlikteliği içerisinde oldukça, birbirimizi sevdikçe ve birbirimize güvendikçe bu cennet vatanında ulus millet olmanın şuuruyla birbirimize sarıldıkça çözemeyeceğimiz hiç bir sorunumuz yok." dedi.  

Konuşmasının devamında Aksoy, "Biz belediyemizi tüm vatandaşlarımızla birlikte onları tüm ve her alandaki ihtiyaçlarını göz önün alarak birlikte yöneteceğiz. Vatandaşın parasını vatandaş için harcayacağız. Bir tek kuruşun bile bize emanet edilmiş olması çok kutsal bir emanet olduğunu biliyoruz. Onun için kamu, belediye kaynaklarını hep vatandaşlarımız için kullanacağız. Hem kentleşme anlamında hem sosyal anlamda klasik belediyecilik hizmetler anlamında inşallah her şey çok iyi olacak." ifadelerini kullandı.

Yapılan yardım içeriğini basınla paylaşan Kızılay Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ ise şunları aktardı: "Vatandaşların yapmış olduğu yardımlara bizde sesiz kalmamakla beraber belediyemizin bizden talep etmiş olduğu imkanlar doğrultusunda yardımlarımızı bugün vatandaşlarımıza ulaştırdık. Belediyenin bu tür çalışmaları yapıldıkça bizde destek olacağız. Umarım yardımlar ihtiyaç sahiplerine hayırlı olur. İhtiyaçlarını giderirler. Belediyemiz her aileye bin TL yardım çeki, mini buzdolabı, giyim malzemesi, gıda kolisi, kavurma, üçlü göz ocak ve temizlik malzemeleri dağıtık."

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.