Batman’da fıstık hasadı devam ediyor

Batman’da fıstık hasadı devam ederken bu yıl rekoltenin yüksek olması üreticinin yüzünü güldürüyor.

Kentin önemli geçim kaynakları arasında yer alan fıstık hasadında sona gelinirken hasadın bu ay sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün yaptığı açıklamada, bu sene fıstıkta rekoltenin beklenenin üstünde olduğunu belirtti.

İl genelinde her geçen gün fıstığın yaygınlaştığını ifade eden Gün, “İlimiz genelinde fıstık hasadını başlattık. İlimizde fıstık ekimi yaygınlaştı. Bunun yaygınlaşmasının sebebi devletin destekleridir. Şu anda 60 bin dekar fıstık alanına sahibiz. 60 bin dekar fıstık alanımız 0-30 yaş arasındaki fıstık alanlarımızdır. Şu anda dönümde ağaç başı yıllara göre değişmekle beraber ekonomik verimliliğe gelen ağaçlarımızdan 15-30 kilogram arasında ürün almaktayız.” dedi.

Eylül ayının sonuna kadar hasadın devam edeceğini aktaran Gün, “Bu sene fıstığın rekoltesinin yüksek olması sebebiyle piyasada fıstıkta biraz fiyat düşüklüğü oldu. Kuru fıstık olarak 50 liradan şu anda satışı yapılmaktadır. Geçen yıl fıstığın kilo fiyatı 80 liraya kadar çıkmıştı. Bu sene çok verimli bir yıldayız. Rekolte yüksek. Ağaç başı ortalama 15 kilo alma ihtimali var. Çiftçilerimiz de verimden memnundur. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak teknik ekiplerimizle birlikte verimin artması adına çiftçilerimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler