Batman'da hırsızlar elektrik trafolarına dadandı

Batman'da hırsızlar elektrik trafolarına dadandı

Batman'da iki mahallede elektrik trafolarına dadanan hırsızlar, bakır kablo ve diğer aksamları çaldı.

Ölüm tehlikesine aldırmadan elektrik trafolarına dadanan hırsızlar, vatandaşların enerjisiz kalmasına neden oluyor. Trafolardaki son hırsızlık olayları Dicle Elektrik Dağıtım bölgesinde yer alan Batman'da yaşandı. Çamlıtepe ve Belde Mahallelerinde elektrik trafosuna giren hırsızlar, bakır kablo ve diğer aksamları çaldı.

Batman'da Çamlıtepe Mahallesinde bulunan trafoya giren hırsızlar, alçak gerilim buşing somunları ve NNY kablolarını çaldı.

Belde Mahallesi'ndeki trafoya giren hırsızlar ise dağıtım panoları ile trafo binası arasında döşeli olan bakır kabloları çaldı.

Yaklaşık 350 abonenin karanlıkta kaldığı olay sonrasında bölgeye intikal eden Dicle Elektrik ekipleri, tutanak tuttuktan sonra durumu polise bildirdi. Polisin olay yerindeki çalışmasının ardından trafolarda gerekli onarımlar yapılıp iki mahalleye yeniden elektrik verildi.

Dicle Elektrik İl Müdürü Yusuf Açar, son günlerde trafo, kabin ve diğer tesislerine yönelik hırsızlık olaylarının arttığını belirterek, bu tesislerde yüksek voltajlarda elektrik enerjisinin olduğunu ve bunun da ciddi ölüm riski anlamına geldiğini vurguladı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.