Batman'da HÜDA PAR mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi

Batman'da HÜDA PAR mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, iki mahalle sakinlerini ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

"Yerel Sorunları Yerinde Tespit ve Çözüm İçin Takip" projesi kapsamında beraberindeki heyetle Yenişehir (Kuyubaşı TOKİ) Mahallesi ile Kardelen (Emekli TOKİ) Mahallesini ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, mahallelilerin sorun ve sıkıntılarını dinledi.

HÜDA PAR heyeti, vatandaşların sorunlarını yerinde görmek, sıkıntılarını dinlemek adına ilk olarak Yenişehir (Kuyubaşı TOKİ) Mahallesini ziyaret etti. Burada mahalle sakinleriyle bir araya gelen Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, çalışmaları hakkında vatandaşlara bilgiler aktardı.

HÜDA PAR heyetine sıkıntılarını anlatan mahalle sakinleri; ulaşım, hırsızlık, taziye evi, park eksikliği gibi başlıca önemli sorunlarının olduğunu ifade ettiler. Sorunlarının giderilmesi talebinde bulunan vatandaşlar, ziyaretlerinden ötürü HÜDA PAR heyetine teşekkürlerini ilettiler.

Ardından Kardelen (Emekli TOKİ) Mahallesini ziyaret eden M. Şerif Durmaz ve heyetini mahalle muhtarı Kemal Özdemir ve yönetimi karşıladı. Muhtar Kemal Özdemir HÜDA PAR heyetine, mahallelerinin bir ilçeden büyük olduğunu fakat çok sayıda eksikliklerinin olduğunu belirtti.

Mahallelerinde taziye evi, spor tesisi, MOBESE kameraları, elektrik sorunu, park yetersizliği, aydınlatma problemi, ulaşım yetersizliği ve başıboş sokak köpekleri sorununun olduğunu anlatan Özdemir, sorunlarının çözümü için HÜDA PAR heyetinin desteğini talep etti.

Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, ziyaret ettikleri her iki mahallede de çok ciddi sorun ve sıkıntıların olduğunu, bu sorunların ivedi bir şekilde çözüm beklediğini söyledi.

Durmaz, "Siyasi parti olarak çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. 'Yerel Sorunları Yerinde Tespit ve Çözüm İçin Takip' projesi kapsamında iki mahallemizi ziyaret ettik, mahallelilerle, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldik. Mahalleli ve muhtarlarla yaptığımız görüşme neticesinde iki mahallede de bazı sorunların olduğunu tespit ettik. Tabi bu sorunlarla alakalı daha geniş bir çalışma da yapacağız." dedi.

"Mahalleliler hizmet konusunda beklenti içerisindeler"

Mahallelilerin yaşadıkları sorunlara kısaca değinen Durmaz, "Özellikle bu iki mahallemizde nüfus yoğunluğu çok olmasına rağmen bir mahalle bekçisi yok. Mahalleliler mahalle bekçisinin olması konusunda yetkililerden bir beklenti içerisinde olduklarını ifade ediyorlar. İki mahallemizde de taziye evi ihtiyacı var. İki mahallede de taziye evinin yapılması ihtiyacı söz konusudur. Mahallelerimizde taziye evinin ihtiyacı giderilmesi için elimizden geleni yapacağız. Mahallelerimiz şehir dışına uzak olduğundan dolayı ulaşım problemi var. Mevcut otobüsler ihtiyacı karşılamıyor. Seferlerin artırılması mahallelilerin beklentileri arasındadır." ifadelerini kullandı.

"Mahallelerimizde ciddi sorunlar mevcut"

Konuşmasının devamında Durmaz, şunları söyledi: "Yine mahallelerde spor tesisi eksikliği var. Bir diğer sorun ise başıboş sokak köpekleridir. Vatandaşlarımız bu konuda çok mustaripler. Önemli sorunlardan bir diğeri de parkların yetersizliği ve temizlik sorunudur. Yenişehir Mahallesinde bir park var ve o da ihtiyaca cevap vermiyor. Kardelen Mahallesinde park var ancak temizliği konusunda vatandaşlarımızın beklentileri var. Bu sorunlar vatandaşlarımızın sorunlarıdır. İki mahallemizde de çok ciddi sorunların ortaya çıktığını söyleyebilirim. İnşallah bu sorunları bir rapor halinde de kamuoyuna sunacağız ve bunun çözümü için işin takipçisi olmaya devam edeceğiz."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler