Batman'da karla mücadele aralıksız devam ediyor

Batman'da karla mücadele aralıksız devam ediyor

Batman'da etkili olan kar yağışının ardından kent genelinde kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ederken su sayaçlarının donmasına karşı da uyarılarda bulunuldu.

Batman Belediyesine bağlı ekipler kentte etkili olan kar yağışının ardından yol temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Dün geceden itibaren bir çok farklı noktada çalışma yürüten belediye ekipleri zor koşullarda çalışmalarını sürdürürken, özellikle ana arterlerde ve halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşların mağdur olmaması için çalışma yürüten ekipler, acil müdahale gerektiren alanlar için de ayrı bir ekip oluşturarak gelen şikayetleri kısa zaman içerisinde çözüme kavuşturuyor.

Kar ile mücadelede özel solüsyon

Kar temizleme çalışmalarında yeni yöntemler kullanan ekipler son olarak geliştirilen 'kar eritme solüsyonu' ile daha olumlu sonuçlar elde ediyor. Şehrin kalabalık ve yaya kaldırımlarındaki buzlanmayı çözen ve gün boyu etkili olan özel solüsyon, vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Karın temizlenmesinin ardından buzlanmayı önlemek için kaldırımlara dökülen solüsyonun, kaldırımlara veya ayakkabılara herhangi bir zararı dokunmuyor. Kar ve buz çözücü özelliği olan solüsyon, karayolu ve diğer harici yüzeylerdeki kar ve buzlanmayı önleyici bir karışımdan oluşuyor. Solüsyonun korozif etkisi çok düşük olmakla beraber, çevre açısından her hangi bir toksik etkisi bulunmuyor. Solüsyon ayrıca buz oluşumunu önleyici etkisini, çok düşük sıcaklıklarda bile gösterebiliyor. Genellikle ana arterlerde kullanılan sölüsyon, kar ile mücadelede verimli sonuçlar veriyor.

Sayaç donmalarına karşı uyarı

Batman Belediyesi, kış aylarında yaşanan sayaç ve abone şube yolu donmalarına karşı vatandaşları uyararak, gerekli tedbirlerin alınmasını, su sayaçları ve su tesisatının donmaya karşı izole edilmesini, donan sayaçlar olursa hiç müdahale edilmeden belediye yetkililerine haber verilmesi gerektiğini duyurdu.

Hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle abonelerin sayaçlarını, tesisatlarını ve tatlı su çeşmelerini iyi korumaları gerektiğini vurgulayan Belediye yetkilileri, sayaçların ve çeşmelerin iyi korunmaması durumunda abonelerin sıkıntıya düşebileceğini vurgulayarak, böyle bir sorunun ortaya çıkması durumunda ise müdahale edilmeden Belediye yetkililerine bildirilmesi gerektiğini ifade etti.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.