Batman'da kayıt dışı ekonomiyle mücadele toplantısı yapıldı

Batman'da kayıt dışı ekonomiyle mücadele toplantısı yapıldı

Batman Valiliği koordinesinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla 2019 yılında "Kayıtdışı Ekonomiyle Topyekûn Mücadele" kapsamında yapılan denetimler, Vali Hulusi Şahin başkanlığında yapılan toplantıda değerlendirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ve ilgili kurum müdürleri katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Hulusi Şahin, kayıt dışı ekonomi ile mücadelede etkin bir şekilde çalışma yürüten kurumlara teşekkür ederek, "Yaklaşık bir yıldır kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalarla hem haksız rekabeti önlüyoruz hem de ticaretin daha sağlıklı yapılmasını sağlamış oluyoruz. Bu çalışmaları etkin bir şekilde devam edeceğiz." diye konuştu. 

Konuşmanın ardından kurum yöneticileri 2019 yılında yaptıkları denetimler ve işlemlere ilişkin birer sunum yaptı.

İlgili kurumların son bir yıl içerisinde 'kayıt dışı ekonomiyle mücadele' kapsamında yaptıkları denetim ve işlemler ise şöyle sıralandı:

Defterdarlık

Kayıt dışı ekonomi ile ilgili Defterdarlık tarafından 2019 yılı içerisinde toplam bin 62 mükellef ziyaret edilmiş, bunlardan 209'unun kayıt dışı olduğu tespit edilmiş ve vergi kaydı yapılmıştır. Yapılan çalışmalar kapsamında 173 tutanak düzenlenmiş, 214 milyon 662 bin TL usulsüzlük cezası kesilmiştir. 2019 mali yılında yapılan denetim ve yoklamalara dayanılarak toplam 209 kişi vergi mükellefi yapılmış, 593 mükellefin vergi kaydı silinmiştir. 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü denetim ekipleri tarafından 3 bin 911 gıda denetim yapılmış, kayıt dışı 3 bin 570 iş yeri kayıt altına alınmış ve 12 işletmeye 93 milyon 197 bin TL idari para cezası uygulanmıştır. 

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından bin 81 denetim yapılmış, ruhsatsız 247 işyeri tespit edilmiş, 147 işyerine kapatma cezası tutanağı düzenlenmiş ve 447 işyerine de ruhsat verilmiştir. 

Ticaret İl Müdürlüğü

Ticaret İl Müdürlüğü denetim ekipleri tarafından piyasa gözetimi ve denetimi kapsamında bin 100 firma ve işyeri denetlenmiş, 34 bin ürün incelenmiştir. Sebze hali ve pazar yerlerinde 322 denetim gerçekleştirilmiş, 12 bin 480 ürün denetlenmiş, 238 bin TL idari para cezası kesilmiştir. 

İl Sağlık Müdürlüğü 

İl Sağlık Müdürlüğü denetim ekipleri tarafından 448 işyeri denetlenmiş, 30 bin 857 lira para cezası kesilmiş. Yetkisiz hizmet sunan bir güzellik merkezi, bir muayenehane ve bir optik kapatılmış, bir eczane ruhsatı bir yıl süreyle askıya alınmıştır.  

İŞKUR İl Müdürlüğü 

İŞKUR İl Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı denetimlerde 3 bin 816 işyeri-kurs denetlenmiş 384 işyerine uyarı işlemi yapılmıştır. 

Sivil Toplum İlişkiler Müdürlüğü 

Sivil Toplum İlişkiler Müdürlüğünün yaptığı denetimlerde 90 dernek denetlenmiş, 19 derneğe yaptığı usulsüzlükten dolay 25 bin 108 lira idari para cezası uygulanmıştır. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 461 denetim gerçekleştirilmiş, 33 gerçek/tüzel kişiye 144 bin 440 lira idari para cezası uygulanmıştır. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2019 yılı içerisinde özel eğitim kurumlarında yapılan denetimler sonucunda 10 kuruma 333 bin 254 TL idari para cezası uygulanmıştır. 

DEDAŞ İl Müdürlüğü

DEDAŞ İl Müdürlüğü tarafından kaçak kayıp ile mücadele kapsamında 107 bin 44 denetim yapılmış, 16 bin 632 kaçak kullanım tespit edilmiş ve 26 milyon 207 bin 325 lira para cezası uygulanmıştır. 

Vali Şahin, Kayıt dışı ekonomi ile mücadele çalışmalarına 2020 yılında da aynı kararlılıkla devam edileceğini ifade etti.

İLKHA


Batman'da kayıt dışı ekonomiyle mücadele toplantısı yapıldı

Batman'da kayıt dışı ekonomiyle mücadele toplantısı yapıldı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.