Batman'da 'Kent Konseyi' toplantısı yapıldı

Batman'da 'Kent Konseyi' toplantısı yapıldı

Batman Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Toplantıda Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, konseyin başkanı seçildi.

Batman Barosu toplantı salonunda gündem maddelerini görüşmek üzere olağanüstü genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Belediye Kanunu'nun 76’ncı maddesine dayanılarak hazırlanan Kent Konseyi yönetmeliğinde belirlenen Batman Kent Konseyi, uzun bir aradan sonra yeniden aktif hale getirildi.

Toplantıya Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, siyasi parti temsilcileri, STK ve oda temsilcileri, muhtarlar ve bazı kurum müdürleri katıldı.

Pandemi nedeniyle erken bitirilen toplantı, açık oylama ile yapıldı. Başkanlığın tek adayı Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir konsey başkanlığına seçildi.

"Büyük bir eksiklikti"

Toplantıda bir konuşma yapan Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, “Kent Konseyinin seçimi hayırlı olsun. Kent Konseyi’nin uzun bir zamandır tekrar teşkil edilmemiş olması bu şehir için büyük bir eksiklikti. Hem kanuni olarak bir sorundu hem de şehrin dinamikleri açısından ciddi bir eksiklikti. Bu eksiklik bugün çok kıymetli STK’ların ve diğer temsilcilerin destekleriyle giderilmiş oldu. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Yeni bir Kent Konseyi ile ve başkanımız var. Kendisine başarılar diliyoruz. Kent Konsey’leri hem kentlilik bilinci oluşmasında hem hemşerilik hukukunun oluşmasında, hem de şehre vizyon katmada çok önemli hizmetler ifa eder. Batman için bunların çok büyük bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Kısa süre içinde Kent Konseyi'nin farkı görülecek.” dedi.

"Kent Konseyi Batman’ın dinamiği olacak"

Açık oylama ile Kent Konseyine başkan seçilen BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Batman ve Batmanlıların çıkarlarını savunacaklarını söyledi. Demir, şöyle konuştu: “Beni bu göreve layık gören başta Sayın Valimiz Hulusi Şahin olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Kent Konseyi, Batman için çok büyük bir eksiklikti. Burada fazla bir şey konuşmayacağım, pandemiden dolayı sıkıntılar malum. Bu salonda oturan herkesin derdi var. Derdi olan bugün bu salonda ve bu Kent Konseyini kurdular. Çünkü Kent Konseyi Batman’ın dinamiği olacak. Ben burada kendim ve çalışma arkadaşlarım adına size söz veriyorum; Ticaret Odasında olduğu gibi Batman için, Batmanlılar için ne gerekiyorsa sonuna kadar yapılacak ve takipçisi olacağız."

İLKHA


Batman'da 'Kent Konseyi' toplantısı yapıldı

Batman'da 'Kent Konseyi' toplantısı yapıldı

Batman'da 'Kent Konseyi' toplantısı yapıldı

Batman'da 'Kent Konseyi' toplantısı yapıldı

Batman'da 'Kent Konseyi' toplantısı yapıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler