Batman'da köy çocukları gezici kütüphane ile kitapla buluşacak

Batman'da köy çocukları gezici kütüphane ile kitapla buluşacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Batman İl Halk Kütüphanesine tahsis edilen, içerisinde 2 bin adet kitap ve 5 bilgisayarın olduğu “Gezici Kütüphane” köylerde okuyan çocuklar için hizmette girdi.

Müze Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene; Batman Valisi Hulusi Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, AK Parti İl Başkanı Akif Gür, İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı, İl Müftü Vekili Ahmet Duran ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran katıldı.

Batman Valisi Hulusi Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İlimize tahsis edilen Gezici Kütüphane olarak kullanılacak ‘Mobil Kütüphane Aracı’nı ziyaret ederek, kentte verilecek olan gezici kütüphane hizmetlerine ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulundu. 

“2 binin üzerindeki kitaplardan faydalanacaklar”

Türkiye’de gezici kütüphane tahsis edilen 4 ilden birinin Batman olduğunu ifade eden Şahin, gezici kütüphanenin kırsalda çok önemli hizmetler yapacağının vurguladı, “Köy okullarımızda okuyan çocuklarımız böyle gelişmiş bir kütüphane ve efektif bir internet hizmetinden yoksunlar. Burada yapılacak her türlü etkinlik çocuklarımızın ayağına kadar taşınmış olacak. Gezici kütüphane ’de bulunan 2 binin üzerindeki kitaplardan faydalanacaklar ve içerisinde bulunan bilgisayarlardan da internet hizmeti alacaklar. Çocuklarımız için o kütüphanenin ziyareti herhalde unutulmaz bir gün olacaktır” diye konuştu. 

“Gezici kütüphane ile yeniden sınıf ortamını teneffüs ettirebilecek”

Önümüzdeki haftadan itibaren gezici kütüphanenin belde ve köylerimizde hizmet vermeye başlayacağını ifade eden Şahin, “Arkadaşlarımız iki haftalık programı hazırlamışlar. Çocuklarımız uzun zamandır örgün eğitimden faydalanamıyorlar. Okullarına, öğretmenlerine hasret kaldılar. Gezici kütüphanemiz onlara yeniden sınıf ortamını teneffüs ettirebilecek. Yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, Kütüphane Müdürlüğümüz gerekli hazırlıkları ve gerekli tedbirleri alıyorlar. Bir taraftan çocuklarımıza iyi bir gün geçirmeleri sağlanacak, bir taraftan da sosyal mesafeyi de  korumaya  özellikle özen gösterecekler” dedi. 

Konuşmasının sonunda kütüphanenin Batman'a kazandırılmasında başta Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri ERSOY olmak üzere Milletvekili Sayın Ziver ÖZDEMİR, İl Başkanı Akif GÜR ve emeği geçen herkese de teşekkür eden Şahin, gezici kütüphanenin, hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

İLKHA


Köy çocukları gezici kütüphane ile kitapla buluşacak

Köy çocukları gezici kütüphane ile kitapla buluşacak

Köy çocukları gezici kütüphane ile kitapla buluşacak

Köy çocukları gezici kütüphane ile kitapla buluşacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.