Batman'da kumar oynatan iş yerine operasyon: 31 kişiye para cezası kesildi

Batman'da kumar oynatan iş yerine operasyon: 31 kişiye para cezası kesildi

Batman'da kumar oynattığı belirlenen bir iş yerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda, kumar oynayan 31 kişiye toplamda 57 bin TL idari para cezası kesilirken, işyeri hakkında da yasal işlem başlatıldı.

Batman İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kumar oynattığı belirtilen bir işyerine adli ve idari işlem başlatıldığı, kumar oynayan ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na aykırılıktan 31 kişiye 57 bin lira para cezasının kesildiği belirtildi.

Açıklamada, "Operasyon neticesinde söz konusu yerde kumar (tombala) oynatıldığı tespit edilmiş olup işletme sahibi ve çalışan şahıslar hakkında TCK.'nın 228'inci maddesi gereğince Kumar İçin Yer ve İmkân Sağlamak suçundan adli işlem başlatılmıştır. Kumar (tombala) oynayan 31 şahsa 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 34'üncü maddesi gereğince 42 bin 160 TL, 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na aykırılıktan 15 bin 104 TL olmak üzere toplam 57 bin 264 TL İdari Para Cezası uygulanmıştır." denildi.

Yapılan baskında; 2 tombala makinesi, 2 üfürme makinesi, bir ses amfisi, bir jeneratör, 2 kamera, 3 görüntü birimi televizyon, 300 tombala kâğıdı, 200 tombala topu ve 250 tombala pulunun ele geçirildiği kaydedildi.


Kumar oynatan iş yerine operasyon: 31 kişiye para cezası kesildi

Kumar oynatan iş yerine operasyon: 31 kişiye para cezası kesildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.