Batman'da Kutlu Doğum etkinliğine katılanlar duygularını paylaştı video foto

Batman'da Kutlu Doğum etkinliğine katılanlar duygularını paylaştı video foto

Batman'a bağlı Yolağzı köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine katılanlar duygularını İLKHA ile paylaştı.

Batman’ın Gercüş( Gercewsê) ilçesine bağlı Yolağzı (Dêrındıbê) köyünde Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Batman Köy-Der tarafından “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz.Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlik sonrası peygamber âşıkları kadın, erkek ve çocuklar duygularını İLKHA' mikrofonuyla paylaştılar.

Kutlu doğum etkinliğinde ev sahipliği yapan yürüme engelli Heybetullah Yarba, Hz. Muhammed'e salavat getirilmesini emreden ayeti okuyup mealini açıklayarak, "Bu salat ve selamı herkese söylemeyi Allah nasip etsin. Etkinliğe katılan herkesten Allah razı olsun. Bizi çok mutlu ettiler. Bu Kutlu Doğum bizim için çok önemliydi. Peygamber Efendimize sevgi ve muhabbeti bu misafirlerimize göstermek çok güzel. Kutlu Doğuma gelmekle bizi bahtiyar ettiler. Allah sizlerden de razı olsun, sizlerin aracılığıyla sesimizi duyurduk. Allah, etkinliğe katılan tüm Müslümanlardan razı olsun ve bu Kutlu Doğum etkinliklerini devam ettirmeyi nasip eylesin.” dedi.

Etkinliğe katılan Seyyid İbrahim Tunç, "Bu etkinliklere gerektiği gibi katılım sağlamaz, gevşeklik gösterirsek efendimizin şefaatine nail olamayız. Bu etkinliğin Müslümanların vahdetine ve onlardan zulmünden uzaklaşmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Allah, efendimizin şefaatine nail olmayı herkese nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Minik kız çocukları da “Peygamberimizi çok seviyoruz” nidaları ile Hz Muhammed'e olan aşklarını yüksek sesle dile getirdiler.

Etkinliğe katılan bir diğer çocuklar ise duygularını şu şekilde anlattı: "Burada Kutlu Doğuma geldik program çok güzeldi. Allah Peygamber Sevdalıları Platformu’ndan razı olsun. Burada çok güzel ilahi ve mevlit okundu bizlerde dinleyip salavat getirdik."

Köy halkından etkinliğe katılan yaşlı bir teyze ise Allah kabul etsin ve hayırlı olsun Allah herkesten razı olsun, işlerinizi rast getirsin diyerek dua etti. (Süleyman Tunç- İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.