Batman’da mahalleler sorunlarına çözüm bekliyor

Batman’da mahalleler sorunlarına çözüm bekliyor

​Batman’da mahallelerin sorunlarını tespit etmek amacıyla saha çalışması yapan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Mehmet Şerif Durmaz, çok sayıda mahallenin var olan sorunlarına çözüm beklediğini söyledi.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Mehmet Şerif Durmaz, düzenlediği basın açıklamasıyla ziyaret ettikleri mahallelerde tespit ettikleri sorunlara dikkat çekti.

Saha çalışması yaptıkları Gap, Bahçelievler, Seyitler ve Ziya Gökalp mahallelerinde tespit ettikleri sorunları paylaşan Durmaz, halkın mağduriyetine sebep olan sorunların çözümü için yetkililere çağrıda bulundu.

Birçok mahallede çalışma yaptıklarını anlatan Durmaz, "Halkımıza hizmet etmek, vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için girişimde bulunmak ve son dönemlerde artan yozlaşmalara karşı ölçüsünü aziz İslam’dan aldığımız fikir ve düşüncelerimizin topluma ulaşması adına uğraş vermek, önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bizler halka hizmet ederek, Hakk'ın rızasına ulaşmayı amaçlıyoruz. Bu amaçlarla şu ana kadar merkeze bağlı birçok mahallede çalışmalar yaptık. Ziyaret ettiğimiz mahallelerde, muhtarlar ve vatandaşlarımızla bir araya geldik, sorun ve taleplerini dinledik. Birebir görüşmeler yaparak ve her mahalleye özel hazırlamış olduğumuz sorun tespit formunu muhtar ve mahalledeki vatandaşlara doldurtarak var olan sorunları tespit ettik ve bu sorunları gündeme getirip, ilgili kurumların adım atmasını sağladık. Gündeme getirdiğimiz bazı sorunların çözüme kavuşmuş olması, halkımız adına bizleri mutlu etmiştir. Çalışmalarımız kapsamında bu ay dört mahallemizi ziyaret ettik." dedi.

Durmaz, çalışma yapılan mahallelerde tespit edilen sorunları ise başlıklar halinde şöyle sıraladı:

Bahçelievler Mahallesi

-Evlerin önüne konulan çöplerin düzenli bir şekilde toplanmaması ve sokakların temizliğinin yapılmaması, vatandaşlarımızın şikâyet ettiği konular arasındadır.

-Mahallede, altyapı ve kanalizasyon sorunu vardır. Yağışlar başladığı zaman altyapı sorunu daha fazla ortaya çıkacaktır. Dolayısıyla, belediyenin altyapı sorununu çözmesi için şimdiden mahallede çalışmalar başlatması gerekmektedir. 

-Mahallede, elektrik hatlarının yer altına alınma işlemi devam etmektedir. Bu çalışmalar belirlenen zaman içerisinde bitirilmelidir. Çukurlar kazıldığında kazaların ve istenmeyen olayların yaşanmaması için gerekli tedbirler alınmalıdır. Ayrıca ilgili kurumlar çalışma yapılan yerlerde denetimlerini artırmalıdırlar.

-Mahalledeki Hilalevler Konutları Projesi’nin 4 yıldır hayata geçirilememesi, mahallelinin en büyük sorunları arasında yer almaktadır. Vatandaşların daha fazla mağdur edilmemesi için belediye ve firma arasındaki sorunun çözüme kavuşması ve projenin bir an evvel hayata geçirilmesi gerekir.

Gap Mahallesi

-Ödenek temin edilemediğinden dolayı bitirilemeyen taziye evi konusunda, Valilik ve Belediye taziye evinin tamamlanması için imkânlarını zorlayarak yardımlarda bulunmalıdır.

-Mahallede park, bahçe ve yeşil alanlar azdır ve var olan parklar da bakımsızdır. Vatandaşların beklentilerine cevap verebilecek yeşil alanların, park ve bahçelerin yapılması için mahalleye öncelik tanınmalıdır.

-Mahallede alt yapı–kanalizasyon sorunu vardır. Yağmur yağdığında bazı sokaklarda çok ciddi sıkıntılar yaşandığından dolayı vatandaşlar mağduriyet yaşamaktadır. Özellikle yağışlar başlamadan 2512, 2514 ve 2539’ncu sokakların alt yapısı hızlıca gözden geçirilmeli ve sorun çözüme kavuşturulmalıdır.

-Son dönemlerde mahallede hırsızlık vakıalarında artış yaşanmaktadır. Vatandaşlar, ilgili birimlerin gerekli tedbirleri almadığından şikâyetçidir.

Seyitler Mahallesi

-Vatandaşlarla yaptığımız görüşmeler neticesinde, mahallede su kesintilerinin de sıklıkla yaşandığı ortaya çıkmıştır. Su sıkıntısının çok az yaşandığı günümüzde, ilgili kurum halkımızın mağdur edilmemesine dikkat etmelidir.

-Mahallenin bir kısmına doğal gaz verilmiş ancak mahallenin tümüne doğal gaz henüz verilmiş değildir. Bir an önce mahallenin tümüne doğal gaz verilmedir.

-Mahalleden geçen atık su deresinin çevresinin düzenlemesiyle ilgili Belediye tarafından bir proje ortaya konulmuş, bu projeyle ilgili bazı adımlar da atılmıştır. Projeye göre, derenin üstü koşu yolu olacak, yan tarafları da yeşil alan olacaktır. Ancak şu anda proje yarım bırakılmıştır. Bir yıldan fazladır herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Belediye, yarım bıraktığı bu projeyi bir an evvel bitirerek halkın mağduriyetine son vermelidir. 

-Mahallede taziye evi ve cami ihtiyacı vardır. Mahallede bir taziye evi ve bazı camiler var ancak mahalleli bunların ihtiyacı karşılamadığını ifade etmektedir. Vatandaşlar taziye evi konusunda uygun bir arsa olduğunu, bunun için girişimde bulunduklarını ancak şu ana kadar taleplerine cevap verilmediğini söylemektedir.

Ziya Gökalp Mahallesi

-İmar ve plansız yapılaşma sorunun olduğu mahallede kaldırım, yolların bozukluğu, sokakların darlığı ve ayrıca park, bahçe ve yeşil alan eksikliği bulunmaktadır.

-Yoğun bir mahalle olduğu için arabaların park etme sorunu vardır. Bu konuda imkânlar zorlanarak ihtiyacı karşılayacak yeni otoparklar yapılmalıdır.

-Sokakların dar oluşu, yaşamı olumsuz etkilemektedir. Sokak ve kaldırımlarla ilgili araç ve yayaların geçişini rahatlatacak yeni bir projenin hayata geçirilmesi, vatandaşlarımızın talepleri arasındadır.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.