Batman'da Mısır Hasadı Sona Erdi

Batman'da Mısır Hasadı Sona Erdi

Batman'da en fazla ekim yapılan pamuğun fiyatlarının düşmesi çiftçileri mısır ekimine yöneltti.

BATMAN - Batmanlı çiftçiler geçen senelere göre bu sene mısır ekimlerinin rekor yaptığını belirttiler.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, bu sene dünyada mısır sıkıntısının olduğunu belirterek, "Çünkü mısırın ambarı sayılan Amerika, Kanada, Meksika, Çin ve Hindistan buralarda ciddi anlamda bir kuraklık söz konusudur. Dolayısıyla bu sene Türkiye'de de üretilen mısır ancak Türkiye'ye yetiyor. Çiftçilerimize şu önerilerde bulunabilirim, eğer biraz sabrederlerse mısır fiyatının daha fazla yükseleceğini düşünüyor ve tahmin ediyorum" dedi.

 

Genel olarak bu sene mısırın durumunun iyi olduğunu söyleyen Aydiş, "Mısır ekimlerinin durumu fena değil ama çok çok iyi de değil. Bizim tek sıkıntımız fiyat konusunda. Dediğim gibi ofis biran önce açılır ve biran evvel mısır alımına başlarsa fiyatların yükseleceğini ben düşünüyorum. Geçen seneye göre bu sene mısır fiyatları daha iyi durumdadır. Geçen sene ofis açılmıştı ama bu sene ofisin geç açılacağı ve halen açılamaması maalesef fiyatların düşüklüğüne sebep oluyor. Geçen senelere göre bu sene mısır ekimleri daha fazla yapıldı. Geçen sene pamuk da biraz daha fazlaydı ve bu sene gittikçe pamuk azalıyor. Azalan pamuğun yerine çiftçimiz mısır ekimine yöneliyor" şeklinde konuştu.

 

Mısır hasadını yapan biçerdöver sahipleri de, Batmanlı çiftçilerin fazla mısır üretmesi sonucu kendilerini mutlu ettiğini ve bu sayede kazançlarının artığını belirtiler. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.