Batman'da "Müslüman Bilginler ve Buluşları" fotoğraf sergisine davet

Batman'da "Müslüman Bilginler ve Buluşları" fotoğraf sergisine davet

Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu Başkanı Mehmet Veysel Ersoy, "Gayemiz; üniversite gençliğinin İslam Bilim Tarihini araştırmasıdır. Ecdadımızın yaptığı bilimsel çalışmalarla ilgili bir şuur oluşturmak istiyoruz." dedi.

Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu tarafından 5 gün sürecek "Müslüman Bilginler ve Buluşları" fotoğraf sergisi düzenlenecek.

Batman Merkez ve Batı Raman Kampüsünde 16 Mart Pazartesi günü itibariyle düzenlenecek fotoğraf sergisine tüm üniversite öğrencileri davet edildi.

İdeal Gençlik Topluluğu Başkanı Mehmet Veysel Ersoy, sergideki amaçlarının Müslüman bilginleri öğrencilerle buluşturmak olduğunu belirterek, "Müslüman bilginlerle ilgili yapacağımız resim sergisinin kimseye kapsamlı bir bilim tarihi bilgisi vermeyeceğinin farkındayız. Gayemiz bu serginin bu konuda bir farkındalık oluşturması ve üniversite gençliğinin İslam Bilim Tarihini araştırmasıdır. Bu sayede ecdadımızın yaptığı bilimsel çalışmalarla ilgili az da olsa bilgi sahibi olarak bu konuda bir şuur oluşturmak istiyoruz. Çünkü günümüzde bilimin merkezi genelde Batı dünyası olarak bilinir. Hâlbuki Müslümanlar olarak bilimin bu seviyeye gelmesinde aslında çok ciddi katkılarımız olmuştur. Fakat eğitim sisteminde, kaynaklarımızda anlatılmadığı için maalesef bu konuda fazla bilgi sahibi değiliz. Bu resim sergisi ile az da olsa bu boşluğu kapatmayı amaçlamaktayız." dedi.

Serginin 09.00 ila 16.00 saatleri arasında açık olacağını ifade eden Ersoy, "Tüm üniversiteli arkadaşlarımızı 16 Mart Pazartesi gününden itibaren saat 09.00-16.00 saatleri arasında açık kalacak sergimize davet ediyoruz. Eminiz ki ilginizi çekecek ve sizlere katkısı olacaktır. Resim sergisinin açılışı 16 Mart 11.30'da Merkez Kampüs Testili Park'ta olacak. Daha sonra fotoğraf sergisi 17 Mart Salı İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Binası, 18 Mart Çarşamba Vadi Park (Merkezi Kaferterya) önü, 19 Mart Perşembe Fen-Edebiyat Fakültesi, 20 Mart Cuma Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde sergilenecektir." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler