Batman’da öğrenci yurdu sorunu var mı?

Batman’da öğrenci yurdu sorunu var mı?

Türkiye’de öğrencilerin barınma sorununa ilişkin tartışmalar sürerken, Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, öğrenci yurduyla ilgili konuştu.

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Seyit Bilal Erkek Öğrenci Yurdu, Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdu ve Batman Kız öğrenci yurdunun 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı için hazır hale getirildiği bildirildi.

3 yurtta toplam 2 bin 160 öğrencinin alındığı ve geriye 722 yatağın boş kaldığı açıklandı.

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, öğrenci yurtlarının müdürleriyle bir araya geldi.

Batman’da üniversite öğrencilerinin yurt sorununun olmadığını belirten İl Müdürü Özperk, bütün öğrencileri emanetleri ve evlatları gibi gördüklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının talimatları doğrultusunda yurtlara büyük önem verdiklerini ifade eden Özperk, yurt konusunda sorunsuz giren iller arasında olduklarına işaret etti.

Gerekli tüm altyapı çalışmaları bitirip, öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılandığını, öğrencilerin gönül rahatlığıyla yurtlarda kalmaya başlayabileceklerini dile getiren Özperk, tüm imkânlarını öğrencilere seferber ettiklerini kaydetti.

“2160 dolu, 722 boş yatak var”

Bütün odaların 3 kişilik olarak hazırlandığını anlatan Özperk, “Odalarımızda banyo, wc, çalışma masaları, elbise dolapları, buzdolabı, internet ve gerekli demirbaşlar bulunuyor. Ayrıca tüm yurtlarımızda kütüphane, çamaşır odaları, ütü odaları, yemekhane ve gerekli tüm ihtiyaçlar A’den Z’ye düşünülmüş. Türkiye’nin birçok ilinde ilimize okumaya gelen öğrencilerimizin anne ve babalarının gözü arkada kalmasın. Yurt Müdürlerimizle sürekli istişare halinde olacağız. Zamanla tespit edilen eksiklikler kısa zamanda çözülecektir. Seyyid Bilal Erkek Öğrenci yurdumuz bin 62, Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdumuz bin ve Batman Kız Öğrenci Yurdumuz ise 820 yatak kapasitelidir. Toplamda 3 yurdumuzda 2 bin 882 yatak bulunuyor. 722 yatağımız boştadır. Gelen kayıtlarda şartları uyanları almaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Özperk, yurt müdürlerinden yurtlarda hiçbir sorunun yaşanmamasını istedi.

Toplantıya; Yurt İdare Şube Müdürü Hüseyin Onat, Batman Kız Öğrenci Yurdu Müdiresi Gülden Öncel, Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdu Müdiresi Fatma Kesici Aktan ve Seyit Bilal Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Alaettin Onur katıldı.


Batman’da öğrenci yurdu sorunu var mı?

Batman’da öğrenci yurdu sorunu var mı?

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.