Batman’da okul öncesi okuma seviyesi yüzde 90’ı aştı

Batman’da okul öncesi okuma seviyesi yüzde 90’ı aştı

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Okul öncesi eğitimi, mevcut durum ve geliştirmeye açık alanlar çalıştayı” başladı.

Merkez 15 Temmuz Anaokulunda başlayan çalıştayın 3 gün devam edeceği bildirildi.

Çalıştaya; Batman Valisi Hulusi Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Doğu Anadolu Bölgesinin tüm illerinden ve geri kalan bölgelerden birer il olmak üzere toplam 28 ilden anaokulu yöneticisi ve öğretmenleri katıldı.

İlin okul öncesi durum analizinin yapıldığı çalıştayda bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, Batman’da okul öncesi okuma seviyesinin yüzde 90’ı aştığını söyledi.

“Hedefimiz yüzde 100’e ulaşmak”

Şahin, “Özellikle Batman’da okul öncesi okuma seviyesi yüzde 40’lardan yüzde 90’lara sıçraması büyük bir emek ve büyük bir başarı. Şu an itibari ile Batman’da okul öncesi eğitime inanan ve bunun için çocuklarını hevesle göndermeye hazır bir nüfus var. Bu da bizim en büyük zenginliğimiz. Bugün geldiğimiz noktada yüzde 94’lük rakamını yüzde 100’lere taşımak birinci hedefimiz ama bizim artık 3’üncü ve 4’üncü yaşlarda da büyük sıçramalar yapma hedefindeyiz.” ifadelerini kullandı.

“Ana sınıflarda kırtasiye desteği vereceğiz”

Sosyoekonomik eşitlik için bütün ana sınıflara kırtasiye desteği vereceklerini belirten Şahin, şöyle devam etti:

“Eğitim için hem Valilik hem de Belediye olarak çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Ana sınıfları için kırtasiye malzemesi epeyce meblağ tutuyor. Veliden tam destek alınamayabilir. Bu açıdan aileler arasında sosyoekonomik farklılık olabileceği için aradaki farkı kaldırmak adına imkânlarımızı seferber ederek ailelere kırtasiye malzemesini artık kimseden istemeyin biz size vereceğiz diyoruz. Bu da ana sınıf öğretmenlerimizi rahatlatacaktır.”

“Sabırla verilen eğitim çocuklarda kalıp haline gelir”

Değer ve karakter eğitiminin önemine de değinen Şahin, “Değerler ve karakter eğitimi bizim temel problemlerimizdir. Tabi bu sadece ana sınıfı işi değil. O çağda mahalle, akraba, çevre ve en çok aile belirgin. Ama anaokullarında bizim çocuklara katacağımız çok şeyler var ve ana sınıflarında katacaklarımız ile beraber o çevredeki sıkıntılı ortamı da düzeltebiliriz. Her işte olduğu gibi eğitimde de temel başarı kriteri bence sabırdır. Ne yapıyorsanız sabırla devam etmeniz lazım. Bir kere diyerek ya da göstererek olmuyor. Bunu bıkmadan, usanmadan tekrar ederek bir süre sonra çocuklarda bir davranış kalıbı haline geliyor.” şeklinde konuştu.

Ardından bir konuşma İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, “Özellikle 3 tane yeni anaokulun yeniden yapılması gündemde. Şu an ülkede mevcut 2 bin 800 anaokulu bulunmakta, yani mevcudun bir katı daha anaokulu yapılacak. 2 bin 800 anasınıfımızda şu anda 400 bin civarında öğrencimiz eğitim görüyor. 3 bin yeni anaokulu ile 400 bin öğrenci daha anasınıflarına katılmış olacaktır.” dedi.


Batman’da okul öncesi okuma seviyesi yüzde 90’ı aştı

Batman’da okul öncesi okuma seviyesi yüzde 90’ı aştı

Batman’da okul öncesi okuma seviyesi yüzde 90’ı aştı

Batman’da okul öncesi okuma seviyesi yüzde 90’ı aştı

Batman’da okul öncesi okuma seviyesi yüzde 90’ı aştı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler