Batman'da okul sütü dağıtılmaya başlandı

Batman'da okul sütü dağıtılmaya başlandı

Okul Sütü Programı kapsamında Batman genelindeki tüm anaokulu ve ilkokullarda 67 bin öğrenciye süt dağıtıldı.

Okul Sütü Programı kapsamında Batman genelindeki resmi-özel tüm anaokulu ve ilkokullarda eğitim gören yaklaşık 67 bin öğrenciye süt dağıtımı, Mehmet Akif Ersoy Anaokulunda düzenlenen törenle başlatıldı.

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran törende yaptığı konuşmada, Okul Sütü Programı kapsamında, okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokullarda haftanın 3 günü (Pazartesi, Çarşamba, Cuma) süt ve 28 Şubat'tan itibaren de haftanın 2 günü (salı, perşembe) kuru üzüm dağıtacağını söyledi.

Kurtaran, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortak yürütülen 2011-2012 eğitim öğretim yılından itibaren ülke genelinde uygulanan Okul Sütü Programı ile ana sınıfı ve ilkokul çağındaki öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlamak amaçlanmaktadır." dedi.

Sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi için Bakanlığımızın bu projeyi 2011 yılından beri yürüttüğünü ifade eden Kurtaran, öğrencilerin ikinci eğitim öğretim döneminin hayırlı olması temennisinde bulundu.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler