Batman'da pandemi psikososyal destek birimleri hizmette

Batman'da pandemi psikososyal destek birimleri hizmette

Batman İl Sağlık Müdürlüğünde, "Pandemi Psikososyal Destek Birimleri" oluşturdu.

Coronavirus ile mücadele sürecinde vatandaşların bu süreçteki kaygı ve streslerini en aza indirebilmek için oluşturulan Pandemi Psikososyal Destek Birimleri hizmet vermeye başladı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, “Coronavirus ile mücadele sürecinde vatandaşların bu süreçteki kaygı ve streslerini en aza indirebilmek ve psikolojik destek sağlamak amacıyla Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Pınarbaşı Sağlıklı Hayat Merkezi, 19 Mayıs Sağlıklı Hayat Merkezi ile Hürriyet Sağlıklı Hayat Merkezlerimizde Psikososyal Destek Birimleri oluşturuldu. Psikolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişimci alanlarında uzman sağlık çalışanı görevlendirilmiş olup, her gün mesai saatleri (08.00-17.00) arasında hizmet verilecektir." dedi.

Birimin pandemi boyunca hizmet vermeye devam edeceğini belirten Pamukçu, "Psikososyal Destek Birimlerimizde; salgın hastalık sürecinde ortaya çıkabilecek olası psikolojik tepkiler, pandemi sürecindeki belirsizlik, karantinanın getirdiği yalnızlık hissi, kendinizi iyi hissetmek için neler yapabileceğiniz, çocuğunuza virüsü nasıl anlatacağınız, geleceğe yönelik umutsuzluk, korku, endişe, çaresizlik, kaygı, eski alışkanlıklara özlem, konsantre olamama, hatırlamada güçlük, karar verememe, olumsuz düşüncelere odaklanma gibi endişe yaşayanlara psikolojik ve sosyal destek hizmeti verilmektedir. Sosyal çalışmacılar ile çocuk gelişimciler tarafından ayrıca pandemi sürecinde başta gebeler olmak üzere, engelli, yaşlı bakıma muhtaç çocuğu olan bireylerin sorunlarına yönelik psikososyal destek hizmeti de sunulmaktadır. Destek talebinde bulunan vatandaşlarımız, 0488 221 02 95/212 85 79/213 62 04 /231 44 79 ve 530 148 61 46 iletişim numaralarından danışmanlık hizmeti alabilirler. Bir telefon kadar yakınınızda olan Psikososyal Destek Ekiplerimiz pandemi boyunca hizmet vermeye devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

İLKHA


Pandemi psikososyal destek birimleri hizmette

Pandemi psikososyal destek birimleri hizmette

Pandemi psikososyal destek birimleri hizmette

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler