Batman'da şehir içi otobüsünde kitap okuma farkındalığı

Batman'da şehir içi otobüsünde kitap okuma farkındalığı

Batman Okusun 9'uncu Kitap Okuma Etkinliği kapsamında şehir içi otobüsünde kitap okumada farkındalık oluşturuldu.

Batman Belediyesi ile Kitap Okuma Platformunun ortaklaşa düzenlediği Kitap Trafiği Etkinliği kapsamında Batman Okusun 9'uncu Kitap Okuma Etkinliği düzenlendi.

“Okumadan Geçen Bir Gün, Yitirilmiş Bir Gündür” sloganıyla yola çıkan Kitap Okuma Platformu ile Batman Belediyesi tarafından seyir halindeki otobüste kitap okutularak farkındalık oluşturuldu. Yolculuk esnasında yolcuların telefon ile sosyal medyaya takılması yerine kitap okumaya teşvik edildi.

Platform yetkileri tarafından etkinlik kapsamında Batman Belediyesine ait 3 tane halk otobüsünde daha önce hazırladıkları yüzerce kitabı asarak otobüse binen yolcuları okumaya teşvik ettiler.   

"Sosyal medyada gezineceklerine kitap okuyarak zamanlarını geçirsinler"

Yapılan etkinlikle ilgili bilgi veren Kitap Okuma Platformu yetkililerinden Şahabettin Tunç, "Bugün Batman Okusun adına araç trafiğinde kitap okuyarak bunu bütün Batman halkına göstermeyi hedefledik ve yaptık. Belediyeden tahsis ettiğimiz 3 araca kitapları asarak, yolcularımıza uzatarak buyurun gelin bizimle beraber okuyun dedik. Bunu sürekli hale getirmek için çalışmalarımız olacak. Belediye ile beraber ortak projelerimiz olacak. Bu araçlara daimi kütüphane kurmayı düşünüyoruz. İnsanlar araçlarda kitap okusunlar, telefonda boş zaman geçirmesinler. Sosyal medyada gezineceklerine kitap okuyarak zamanlarını geçirsinler. Her bir kitaptan üç beş kelime öğrenirler. Bizim için bilgi servettir. Bunun için etkinliklerimiz devam edecek." dedi.

Etkinliğe destek veren Bir Kalp Bin Umut Platformu Başkanı Veysi Mercimekçi, "Bizler Batman'ın köy okullarında daha evvel 18 tane kütüphane oluşturduk. Biz Batman Okusun Platformuna destek amaçlı bugün buraya geldik. Kendilerine düzenledikleri etkinlik için teşekkür ediyorum. Yapılan etkinlik farkındalık oluşturan bir etkinlikti. Otobüslerde kitap okumanın daha fazla yaygınlaşmasını istiyoruz. Bugün cep telefonlarımızla uğraşacağımıza, kitap okuyup daha iyi yerlere gelmenin umudunu yaşamaktayız. İnşallah kitap okuma oranları ile Batman önümüzdeki yıllarda daha çok gelişir. Etkinliğe katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler