Batman'da silahlı suç örgütüne operasyon: 16 gözaltı

Batman'da silahlı suç örgütüne operasyon: 16 gözaltı

​Batman Valisi Hulusi Şahin, kentte bulunan silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün liderinin de aralarında olduğu 16 kişinin yakalandığını açıkladı.

İl Emniyet Müdürlüğünde suç örgütüyle ilgili basın açıklaması yapan Vali Şahin, 7'si cezaevinde olan 23 kişiden oluşan suç örgütüne yönelik operasyon yapıldığını, operasyonda çok sayıda silah, bomba ve uyuşturucu madde ele geçirildiğini belirtti.

Vali Şahin, operasyonun uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılmaya başlandığını, ancak daha sonra mevcut yapının suç örgütü olduğu anlaşılınca soruşturmanın daha da genişletildiğini söyledi.

Şahin, "Batman Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce uyuşturucu madde ticareti yaparak toplum sağlığına ve toplumsal huzura zarar veren ve bu yolla haksız kazanç elde eden şahıslara yönelik başlatılan çalışmalarda M.S. A, C.A, R.K, İ.I, M.Ş. M, O.K, A.S, N.I, Ş.G, E.K, İ.A, A.K isimli şahıslardan oluşan oluşumun TCK 220/3 maddesinde düzenlenen 'silahlı suç örgütü' olduğu anlaşılmış, soruşturma genişletilmiştir." dedi.

Vali Şahin açıklamasının devamında, "Liderliğini M.S. A isimli şüphelinin yaptığı Silahlı Suç Örgütünün Çarşı Mahallesinde kiraladıkları ofise, polis baskınlarına önlem için demir mazgallı kapı ve ofisin içini ve çevresini kayıt altına alan kapalı devre kamera taktırdıkları, çevre illerden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri uyuşturucu madde bağımlılarına sattıkları, uyuşturucu madde satışından dolayı husumet yaşadıkları kişilere karşı bombalı ve silahlı eylemler gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Soruşturma sonucunda suç örgütünün birçok olaya karıştığının tespit edildiğini belirten Vali Şahin şunları söyledi: "Soruşturma sürecinde silahlı suç örgütünün uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama CK-188 el yapımı bomba kullanmak süetiyle genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması TCK-170 yağma TCK-148 6136 sayılı kanuna muhalefet, tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi TCK-174 kasten yaralama TCK-86 tehdit TCK-106 ateşli silah kullanmak suretiyle mala zarar verme TCK-151 kişiyi hürriyetinden yoksun kılma TCK-106 suçlarını işledikleri tespit edilmiştir. Soruşturma sürecinde örgütün 29 olaya karıştığı tespit edilmiştir."

Suç örgütünden 7 kişinin halen cezaevinde olduğunun tespit edildiğini söyleyen Vali Şahin, "Suç Örgütü Lideri ve üyeleri ile örgüte üye olmamak ile birlikte örgüte yardım ve yataklık yapan toplam 23 şüpheliden 7 sinin halen cezaevinde olduğu anlaşılmış, 16 şüphelinin yakalanması için şüphelilere ait ikamet ve işyerlerine yönelik 28 Aralık Salı günü eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, aralarında örgüt lideri M.S A'nın ve örgüt yöneticilerinin de olduğu 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır." dedi.

Operasyonda şüphelilere ait ikamet ve iş yerlerinde aramalar yapıldığını belirten Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"3 parça tesirli el yapımı bomba, çok sayıda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan elektronik devre ve devre elemanları, el yapımı bomba yapımında kullanılan 2 kilo 731 gram ağırlığında kahve renkli iri ve ufak taneli anfo diye tabir edilen madde, el yapımı bomba yapımında kullanıldığı değerlendirilen toplam ağırlığı 312,6 gr olan 25 torpil, el yapımı bomba yapımında kullanıldığı değerlendirilen 212,1 gram ağırlığında gri renkli toz madde, El yapımı bomba yapımında kullanıldığı değerlendirilen granül halde toplam ağırlığı 319,5 grsm gelen beyaz renkli ufak tanecikli kimyevi gübre olduğu değerlendirilen madde 13 ruhsatsız tabanca, 129 mermi, 2 balta, 2 pala, 1 ucuna neşter ve çivi takılmış sopa fişek olarak tabir edilen satışa hazır vaziyette 72 parça metamfetamin maddesi, 9 parça sentetik kannobinoid maddesi, 3 parça esrar maddesi, 77 uyuşturucu hap, 4 uyuşturucu madde tartımında kullanılan hassas terazi ele geçirilmiştir." dedi. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler