Batman’da STK ve meslek odalarının etkinlikleri yasaklandı

Batman’da STK ve meslek odalarının etkinlikleri yasaklandı

Batman Valiliği, yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı yeni kararları açıkladı. Buna göre, kentte faaliyet gösteren STK ve meslek odalarının yapacakları her türlü etkinliğin yasaklanması kararı alındı.

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, etkinliklere 17 Mayıs tarihine kadar izin verilmeyeceği belirtilerek, karara uymayanlar hakkında adli ve idari işlem uygulanacağı kaydedildi.

Açıklamada, “Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve  bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler gibi sendikaların da genel kurul dahil yapacakları geniş katılımlı her türlü etkinliklerine 17 Mayıs tarihine kadar izin verilmemesine, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oybirliği ile karar verilerek imza altına alınmıştır.” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler