Batman'da tek odalı ve çökme tehlikesi olan evde yaşayan aile yardım bekliyor

Batman'da tek odalı ve çökme tehlikesi olan evde yaşayan aile yardım bekliyor

Batman'da kerpiç evde yaşam mücadelesi veren Abdurrahman Unutur ve eşi, kaldıkları evlerinin yıkılmak üzere olduğunu ifade ederek yetkililer ve hayırseverlerden yardım talep etti.

Batman'da yaşayan ve maddi imkânları olmayan Unutur ailesinin evi çökme tehlikesiyle karşı karşıya. 19 Mayıs Mahallesinde bulunan tek katlı ve tek odalı derme çatma evde oturan Unutur çifti, evleri her an üzerlerine çökecek korkusuyla yaşıyor.


Tek odalı kerpiç evde yaşam mücadelesi veren Abdurrahman Unutur (83) ve eşi Zahide Unutur kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.
Yaşlılık maaşı ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından kendilerine gelen günlük bir öğün yemekle yaşam mücadelesi veren Unutur çifti, maddi imkânsızlık nedeniyle yaptıramadıkları evlerinin onarımı için yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.


"Ev konusunda yardımcı olmalarını istiyoruz"

Maddi durumu olmadığı için böyle bir evde yaşadıklarını belirten Abdurrahman Unutur, "83 yaşındayım, 50 sene boyunca çiftçi olarak tütün, karpuz, kavun gibi birçok şey ekip satıyor, geçimi sağlıyordum. Son 20 yıldır rahatsız olduğumdan dolayı çalışamıyorum. İki tane kerpiçten evimiz var biri iki odalı biri de tek odalıdır. 4 çocuğum var, bir çocuğum iki odalı evde kalıyordu, ev kullanılmaz halde olduğu için evden çıkıp İstanbul'a çalışmaya gitti. Diğer oğlum da amelelik yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor. Şu anda eşim ile beraber tek odalı evde kalıyoruz. Komşuların yardımı, devletin bize verdiği günlük bir öğün yemek ve yaşlılık maaşıyla geçiniyoruz. Evimiz çok eski, maddi durumum olmadığı için tadilat yapamıyorum. Devletten bize ev konusunda yardımcı olmalarını istiyorum." diye konuştu.

"Beyaz eşyamız hiç yok"


Eşi Zaide Unutur ise şöyle konuştu:

Bütün eşyamız bu odanın içindekilerdir. Burada yiyip, içip yatıyoruz. Beyaz eşyamız hiç yok. Her şeyimiz bu odada kalıyor. Komşularımız bize bir televizyon vermişti o da şimdi çalışmıyor. İki kızım var, evimiz tek odalı olduğu için ne kızlarımı ne de kimseyi misafir edemiyoruz.

"Öncelikle Allah'tan iman istiyor, hayırseverlerden de bize yardımcı olmalarını bekliyorum"


Zaide Unutur

Tevekkül örneği gösteren Unutur, son olarak, "Öncelikle Allah'tan iman istiyor, yetkililerden ve hayırseverlerden de ev ve eşya konusunda bize yardımcı olmalarını istiyoruz." dedi. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler