Batman’da temiz okul, sağlıklı okul projesi

Batman’da temiz okul, sağlıklı okul projesi

Batman’da temiz okul, sağlıklı okul projesi kapsamında Beyaz Bayrak almayı hak eden okullara belgeleri törenle verildi.

Sağlık Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında yapılan “Beyaz Bayrak” işbirliği protokolü kapsamında Beyaz Bayrak almayı hak eden okullara belgeleri törenle verildi.

Kültür Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen törene Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçı, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar, şube müdürü, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Batman genelinde “Beyaz Bayrak” almayı hak eden 31 okul idarecisine Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar tarafından, Beyaz Bayrak, Prinç Levha ve sertifikaları verildi.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, “Eğitimli toplum aynı zamanda sağlıklı toplumdur. Sağlık Bakanlığımızın ve Milli Eğitim Bakanlığımızın bu protokol ile; eğitim kurumlarının, temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış nesiller yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. İlimizde bu kadar ciddi oranda okulumuzun ‘Beyaz Bayrak’ hak etmiş olması beni çok sevindirdi. 73 okulun başvurduğu Beyaz Bayrak projesi değerlendirmesi sonucu Batman Merkezde 27, Beşiri ilçesinde 3 ve Sason ilçesinde 1 okul olmak üzere toplam 31 okulumuz 'Beyaz Bayrak' almayı hak etti.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.