Batman'da uyuşturucu satıcılarına operasyon

Batman'da uyuşturucu satıcılarına operasyon

Batman'da uyuşturucu satıcılarına yönelik birçok adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi.

Batman'da uyuşturucu satıcılarına yönelik farklı adreslere düzenlenen operasyonlarda, 54 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Olayla ilgili 5 şüpheli tutuklanırken, çok sayıda uyuşturucu madde ve silahın ele geçirildiği kaydedildi.

Operasyonlarla ilgili Batman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;

"İlimiz Şafak Mahallesinde ikamet eden ve halk arasında 'Redline' olarak adlandırılan, Van ilinden temin ettikleri 'Metamfetamin' uyuşturucu maddesini, torbacılık yöntemi ile satan gruba yönelik başlatılan planlı çalışmalar neticesinde; 31 adet yakalama yapılarak 37 şüpheliye TCK 191 kapsamında uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak, satın almak, bulundurmak suçundan adli işlem yapılmıştır. 5 şüpheliye uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti suçundan işlem yapılmış, sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak ceza evine teslim edilmiştir. Yakalamalarda bir kilo 204 gram 'Metamfetamin', 100 gram kubar esrar ve 91 gram eroin maddesi ele geçirilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Devam eden çalışmalarda 14 şüphelinin uyuşturucu madde ticaretine karıştıkları tespit edilmiş olup, şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilebilmesi için şüphelilere ait 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir. Yapılan operasyon neticesinde dosya kapsamında hedef olan 14 şüpheli ile aramalar sırasında ikametlerde olan ve üzerlerinde uyuşturucu madde bulunan 3 şüpheli olmak üzere toplam 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır."

Operasyonda çok sayıda silahın ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, "Şüphelilere ait ikametlerde yapılan aramalarda; 4 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet şarjör, 28 adet tabanca fişeği, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 6 adet av tüfeği fişeği, 2 adet hassas terazi, toplam 314 gram 'Metamfetamin' ele geçirilmiştir." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.